Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkt pedofil från Malmö har häktats

Den 46-årige misstänkte pedofilen från Malmö har varit internationellt efterlyst. Nyligen greps han i Sydamerika och på lördagen häktades han i Malmö, misstänkt för en rad sexbrott mot barn.Här är han tillsammans med advokaten Andreas Ljungberg. Foto: Micke Ölander
Han nekar till anklagelserna. Foto: Polisen
Mannen är misstänkt för flera fall av sexövergrepp mot barn. Foto: Micke Ölander

Den 46-årige mannen höll sig utomlands i flera år och blev internationellt efterlyst misstänkt för grova sexbrott mot barn.

Men nyligen greps han utomlands och på lördagseftermiddagen häktades han av Malmö tingsrätt.

Under förhandlingarna nekade mannen till anklagelserna.

Häktningsförhandlingen hölls bakom lyckta dörrar men kammaråklagare Johan Larsson gjorde innan dess en relativt ingående beskrivning av misstankarna mot mannen.

Han misstänks bland annat för att ha använt visst våld och hållit fast ett barn och sedan ha utsatt henne för ett sexuellt övergrepp.

46-åringen har suttit häktad tidigare som misstänkt för samma brott. För nio år sedan satt han häktad i mer än 14 dagar men blev senare försatt på fri fot. Han blev också friad från alla misstankar och fick senare ett skadestånd på 20 000 kronor av staten.

Rad av övergrepp

De misstankar som nu riktas mot honom går ut på att han begått en rad våldtäkter och sexuella övergrepp från 2004 till hösten eller vintern 2008, alltså efter att han friats.

Den 46-årige mannen anhölls i sin frånvaro sommaren 2013. Då hade han redan lämnat och var vid det tillfället inte misstänkt för brott. Men i oktober samma år blev han häktad och efterlyst i sin frånvaro.

Nyligen greps 46-åringen i ett sydamerikanskt land. Efter gripandet blev han utlämnad till Sverige och överlämnades till svensk polis på torsdagskvällen.

Förhandlingarna försenades

När han landade på svensk mark fördes han omedelbart till Malmö och under lördagen hölls häktningsförhandlingarna mot honom.

– Eftersom han varit häktad i sin frånvaro och nu kommit hit måste han ställas inför en svensk domare, säger 46-åringens advokat till Kvällsposten.

Förhandlingarna, som skulle inledas klockan 14, blev kraftigt försenade men var klara efter klockan 16.

46-åringen är misstänkt för tre fall av våldtäkt mot barn, ett fall av försök till våldtäkt av barn och två fall av sexuellt övergrepp samt ett fall av sexuellt utnyttjande av underårig alternativt våldtäkt av barn.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter - där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!