Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kroppsdelar hittade i skog – misstänkt mord

Privatpersoner larmade polisen.
Polisen i Halland utreder det misstänkta mordet.Foto: JENS CHRISTIAN
Det ska ha varit under lördagskvällen som polisen fick in uppgifter om att delar av en människokropp hittats på en plats i Hällede söder om Våxtorp.Foto: Google
Under lördagen hittade förbipasserande mänskliga kroppsdelar i ett skogsparti. Polisen utreder mord.Foto: Henrik Williamsson/Hallandsposten

Delar av en människokropp har hittats i terrängen i Hällede i södra Halland.

– Händelsen utreds som mord, säger Lars Gunnar Perlinger, biträdande chef för grova brott vid Hallandspolisen, till Kvällsposten.

I nuläget vet inte polisen vem kroppsdelarna tillhör.

Det var under lördagskvällen som polisen fick in uppgifter om att delar av en människokropp hittats på en plats i Hällede söder om Våxtorp, något som Hallandsposten var först med att rapportera om.

Platsen spärrades av och bevakades under natten. På söndagen gjordes därefter en teknisk undersökning.

– Kroppsdelarna har genomgått en obduktion i Göteborg och händelsen är rubricerad som misstänkt mord, säger Lars Gunnar Perlinger.

Han vill inte gå in på hur många kroppsdelar som anträffats, inte heller om där fanns några synbara skador eller var exakt kroppsdelarna hittades.

Låg de helt synliga, eller var de gömda på något sätt?

– De var inte mer gömda än att privatpersoner kunde observera det hela, säger Lars Gunnar Perlinger.

Låg i terrängen

Enligt honom ligger platsen där kroppsdelarna anträffades långt ut i terrängen. 

– Det går knappast att ta sig dit med bil. Och det finns ingen väg som är inritad på karta. Vi fick rita för hand för att våra tekniker skulle hitta dit, säger Lars Gunnar Perlinger.

Det kan tyda på att en eventuell gärningsperson i förväg känt till trakten och vetat att trafiken från allmänheten är väldigt begränsad.

Det finns uppgifter om att ett okänt fordon synts till i det aktuella området vid tiden för när fyndet gjordes.

Lars Gunnar Perlinger vill i nuläget inte säga vad det är som gör att polisen misstänker brott.

– Vi går inte in på om där fanns skador eller något annat i det här skedet.

Aftonbladet har återgett en uppgift om att där var smält plast runt delarna, vilket skulle kunna tyda på att någon har försökt elda upp kroppen.

Var inte komplett

I nuläget vet polisen inte om det är en man eller kvinna. Inte heller hur länge kroppen legat i terrängen. Polisen bekräftar att kroppen inte var komplett.

– Vi hoppas nu på att få fram en identitet genom DNA. Vi matchar mot polisens register, men kan också göra så kallade familjesökningar, säger Lars Gunnar Perlinger.

I arbetet med att få fram en identitet ingår också att granska listan över försvunna personer.

– Sedan kan det också vara en utländsk medborgare och då kan det bli svårare. Man kanske behöver ta kontakt med utländska polismyndigheter.

Att få fram en identitet blir troligen en förutsättning för att polisen ska ha framgång i ärendet.

Liknande ärende

I höstas hade Hallandspolisen ett liknande ärende. Den gången anträffades flera likdelar i Onsalatrakten. 

Först före jul fick man fram att kroppsdelarna tillhörde en mansperson som anmälts försvunnen i Göteborg under 2017. Polisen misstänker mord även i det fallet och som nu utreds av polisen i västra Götaland.