Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt människoskelett hittat på strand i Skanör

2017 hittades en skelettarm på samma strand. (arkivbild)
Foto: CHRISTER WAHLGREN
Polisens tekniker tror att det rör sig om ett människoben. (arkivbild)
Foto: CHRISTER WAHLGREN

Ett ben från en misstänkt människoarm har hittats på stranden norr om Skanör. Polisen letar nu efter fler delar. Än så länge vet de inte om det kommer från nutid eller äldre tider.
– Vi tror det rör sig om en arm, säger Elin Samuelsson, gruppchef för utredningen av grova brott i Trelleborg.

Det var under torsdagen som en person från allmänheten under sin promenad längs stranden stötte på benet vid badhytterna på stranden norr om Skanör. Personen lämnade in det till polisen. 

– Vi har spärrat av ett stort område på stranden. Här har både tekniker och hundar sökt efter fler ben, säger Elin Samuelsson. 

Under fredagseftermiddagen blev polisen färdigt på platsen och de hade då inte hittat någon mer skelettdel. 

Sannolikt människoben

Polisens tekniker tror att det rör sig om ett människoben. Även en professor i osteologi har analyserat benet. 

– Professorn tror inte att det kommer från ett nytt skelett. Det kan stå mellan allt från att komma från 1700-talet och nutid, säger Samuelsson. 

Samma slags ben hittades 2017

För fyra år sedan hittades ett annat människoben också på stranden norr om Skanör. Dock tror polisen inte att det kan ha någon koppling. 

– Vi tror inte att det hänger ihop. Det är högeröverarmar båda två. Därför kan det inte komma från samma skelett, säger Elin Samuelsson som är gruppchef för utredningen av grova brott i Trelleborg.

2017 kunde man inte få någon DNA-träff, något polisen hoppas på att kunna få denna gång. Gårdagens fynd utreds gårdagens som mord, men nu väntar polisen på ett utlåtande från rättsmedicinalverket. 

– Vi får snällt avvakta tills vi vet något mer. I väntan på det tittar vi på försvunna personer och ser om vi kan häröra någonting till det. Men det är svårt innan vi vet något mer. 

Hur lång tid det tar innan polisen får svar på vad skelettet kommer ifrån är oklart. 

TV: Misstänkt mord i Malmö – det här vet vi

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!