Den 38-årige mannen som överlämnat sig själv till polisen förnekar dock brott. Foto: ANDRE TAJTIDen 38-årige mannen som överlämnat sig själv till polisen förnekar dock brott. Foto: ANDRE TAJTI
Den 38-årige mannen som överlämnat sig själv till polisen förnekar dock brott.  Foto: ANDRE TAJTI
Flickan ska ha förts från skolan i Karlskronoa kring lunchtid. Hon hittades senare inlåst på en tågtoalett mellan Malmö och Landskrona. Foto: Mikael NilssonFlickan ska ha förts från skolan i Karlskronoa kring lunchtid. Hon hittades senare inlåst på en tågtoalett mellan Malmö och Landskrona. Foto: Mikael Nilsson
Flickan ska ha förts från skolan i Karlskronoa kring lunchtid. Hon hittades senare inlåst på en tågtoalett mellan Malmö och Landskrona. Foto: Mikael Nilsson

Misstänkt kidnappare har överlämnat sig själv

Publicerad

En av personerna som misstänks ha kidnappat en 15-årig flicka i Karlskrona under tisdagen har nu frivilligt överlämnat sig till polisen. 

Den 38-årige mannen förnekar dock brott.
Ytterligare en man, som misstänks för inblandning i brottet, är fortfarande på fri fot, enligt polisen.

Det var vid 11-tiden i tisdags som två män ska ha lurat med sig en 15-årig flicka utanför hennes skola i Karlskrona.

– Flickan ska ha förts från skolan kring lunchtid på dagen, säger polisens informatör Robert Leffel till Kvällsposten.

På skolan ska ingen ur personalen ha märkt något. Det var först när flickans pappa slog larm om händelsen flera timmar senare som polisen drog i gång sitt stora sökande.

– Det hör till ovanligheterna att man i princip stänger landets gräns för att söka efter en person, säger Robert Loeffel.

Inlåst på tåget

Den 15-åriga flickan ska ha förts i ett fordon i riktning mot Malmö. Hon anträffades senare inlåst på en toalett på pPågatåget mellan Malmö och Landskrona.

– Hon har lämnat en berättelse och det är den vi nu kollar upp, säger Robert Loeffel. Man kan säga att här finns många frågetecken som behöver redas ut.

Det är fortfarande oklart vilket syfte de misstänkta kidnapparna haft med gärningen.

På onsdagen anmälde sig en av de utpekade gärningsmännen, en 38-årig man, frivilligt på en polisstation i Skåne.

Enligt Robert Loeffel kom mannen in till polisstationen i ett helt annat ärende - men greps och anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för inblandning i det misstänkta människorovet.

Polisen intresserar sig även för en annan person, som fortfarande är på fri fot men vill i nuläget inte lämna några ytterligare detaljer kring någon av männen. 

– Vi svarar inte på om där finns någon koppling eller bekantskap mellan flickan och männen, säger Robert Loeffel. 

Polisen har senare fört tillbaka flickan till Karlskrona och enligt Sydöstran har hon pekat ut de två männen som ansvariga för kidnappningen.

 Flickan har förhörts i omgångar och enligt tidningen finns uppgifter om att de misstänkta gärningsmännen är släktingar till flickan.

Den andre mannen fortfarande på fri fot

Enligt Sydöstran finnas omständigheter som pekar på att gärningen kan vara hedersrelaterad. Utredaren Lennart Mårtensson vill inte kommentera de uppgifterna.

– Vi låser oss inte för någonting, utan försöker nu reda ut vad som hänt, säger han till Sydöstran.

 

LÄS MER: Stor polisinsats efter kidnappning 

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Maja Strömberg
Maja Strömberg
Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag