Polisen bedömer att det kan röra sig om en granat eller konventionellt sprängmedel. Foto: MIKAEL NILSSON
Polisen bedömer att det kan röra sig om en granat eller konventionellt sprängmedel.  Foto: MIKAEL NILSSON

Misstänkt granat mot bostadshus

Publicerad

Det inträffade en kraftig detonation i Malmö natten mot fredag.

– Vi bedömer det som en kraftig detonation, sannolikt inte en banger. Det kan röra sig om konventionellt sprängmedel eller en granat. Det är stora skador i entrépartiet, trapphuset och hissdörren. Rejäla splitterskador, säger Hans Nilsson vid Malmöpolisen.

Larmet kom in klockan 00.55 om ett sprängdåd på Björneborgsgatan i Malmö. Det rör sig om ett flerfamiljshus.

– Vi bedömer det som en kraftig detonation, sannolikt inte en banger. Det kan röra sig om konventionellt sprängmedel eller en granat. Det är stora skador i entrépartiet, trapphuset och hissdörr. Rejäla splitterskador, säger Hans Nilsson.

Splitter gick rakt genom ståldörr

Splitter har gått rakt genom en ståldörr i huset.

Det har även blivit skador på huset mittemot.

Nationella bombskyddet och kriminaltekniker har kallats till platsen.

– Grannar i andra hus har hört av sig till polisen men det finns inga vittnesuppgifter. Vi är tacksamma om vittnen hör av sig till polisen, säger Hans Nilsson.

Explosionen var så kraftig att en sten slungades 80 meter över ett trevåningshus och kraschade in i ett vardagsrum i ett annat hus via balkongen.

– Det var en person som låg och sov men ingen skadades, säger Hans Nilsson.

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag