Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkt för mordet på Emilie Meng häktad för barnvåldtäkt

Emilie Meng var 17 år gammal när hon försvann. Sex månader senare hittades hon mördad och dumpad i ett vattendrag. En 34-årig man som misstänktes för mordet är nu häktad för barnvåldtäkt. Foto: PRIVAT
Den 34-årige mannen som nu är häktad för våldtäkten av en nioårig flicka i Danmark har figurerat i utredningen av mordet på 17-åriga Emilie Meng. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVP

Den 34-årige lastbilschauffören misstänks ha lockat in den nioåriga flickan i en bil.

Sedan våldtog han henne.

Enligt danska medier är lastbilschauffören samme man som varit misstänkt för att ha fört bort och mördat 17-åriga Emilie Meng.

Den misstänkta våldtäkten av den nioåriga flickan inträffade för drygt två veckor sedan på ön Mors på Jylland. Enligt polisens misstankar lockade mannen in flickan i bilen, sedan körde han henne till en plats där hon ska ha våldtagits.

Först en vecka efter det inträffade fick polisen kännedom om den misstänkta våldtäkten. En stor polisinsats drogs i gång och under helgen greps den 34-årige mannen. Han greps och häktades i fyra veckor.

Dömd sexbrottsling

Mannen är tidigare dömd för sexbrott, som 23-åring våldtog han en 12-årig flicka. Han har även på senare tid figurerat i misstänkta våldsbrott. I samband med 17-åriga Emilie Mengs försvinnande i juli 2016 blev mannen misstänkt.

Emilie Meng försvann från stationen i Korsør tidigt en morgon efter en utekväll med vänner. Kompisarna tog en taxi hem, hon valde att gå. Det var sista gången någon såg henne i livet. 

Trots ett intensivt spaningsarbete fanns det inga spår efter henne. Först under julhelgen samma år återfanns hennes kropp. Dumpad i ett vattendrag vid Borup alldeles väster om Köpenhamn. Den rättsmedicinska undersökningen visade att hon dödats strax efter att hon försvann.

Lastbilschauffören ännu misstänkt för Emilie Meng-mordet

Kidnapparen och mördaren har inte fällts men 34-åringen som nu är häktad för våldtäkten av nioåringen var tidigare misstänkt för mordet på Emilie Meng, skriver BT.

Han greps av polisen men efter att en granskning av hans GPS visast att han inte var närheten av Korsør natten Emilie Meng försvann släpptes han fri, utan att misstankarna prövades av en häktningsdomare.

Lastbilschauffören är formellt fortfarande misstänkt för mordet på Emilie Meng enligt hans advokat. 

– De har ännu inte avskrivit honom, det finns ju ingen preskriptionstid på mord, men jag förväntar mig att de snart skriver av honom, säger advokaten till BT.

Förundersökningsledaren i Emilie Meng-utredningen vill inte bekräfta att misstankarna kvarstår och han vill inte heller kommentera våldtäktsutredningen på Jylland.

Den 34-årige mannen nekar till våldtäkten och bortförandet av den nioåriga flickan.