Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkta föremålet ofarligt – avspärrningarna hävs igen

Misstänkta föremålet har undersökts – ofarligt.
Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz Schibli

Ett misstänkt farligt föremål hittades på fredagen i centrala Malmö vid Posthusplatsen. 

Ett stort område spärrades av – men efter några timmar kom beskedet att föremålet var ofarligt.

Larmet kom in till polisen strax efter klockan 10.30 på fredagen. Då hade ett misstänkt paket hittats vid en restaurang vid Posthusplatsen i Malmö. 

Det var personalen som larmade polisen när de såg paketet - och ett större område spärrades av.

– En patrull skickades till platsen och tog bild på föremålet. Därefter bestämdes att nationella bombskyddet ska kallas in, säger Evelina Olsson, vid polisens ledningscentral i region syd. 

Ofarligt föremål

En stund efter det att nationella bombskyddet undersökt paketet kom polisen med lugnande besked: det misstänkta föremålet var helt ofarligt. Avspärrningarna har efter det blivit hävda. 

Under tiden bombskyddet undersökte paketet gick polisen ut med en uppmaning till allmänheten att respektera avspärrningarna. 

– När jag tittar på kartan hur våra bilar står så är de placerade runt det gamla posthuset. Centralstationen och den delen påverkas inte, säger Evelina Olsson.

Posthusplatsen ligger i centrala Malmö, ett stenkast från centralstationen. Många människor rör sig i området, men förutom den avspärrade fastigheten berörde inte de övriga verksamheterna i området.