Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt farligt föremål i källare ska undersökas

Ett misstänkt farligt föremål hittades i en källare i Helsingborg – och en del fynd som polisen gjorde ska nu analyseras vidare.

Flerfamiljshuset evakuerades och personer i närliggande fastigheter hölls inne under tiden Nationella bombskyddet var på plats. 

Larmet om det misstänkta föremålet kom in till polisen klockan 09.27. Det hittades då i en källare på Norra Ljunggatan i Helsingborg efter att polisen fått uppgifter om att det kunde förvaras explosiva varor på adressen.

– Det var polisen som var på plats i källaren som hittade föremålet och då tillkallade bombskyddsgruppen. Det har inte föranletts av något hot eller så, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen i Region Syd.

Bostadsområdet runt fastigheten spärrades av under tiden som insatsen pågick under dagen.

Flerfamiljshuset där föremålet hittades evakuerades och personer i närliggande fastigheter hölls inne efter bomblarmet.

– Nu arbetar bombskyddsgruppen med att hantera ärendet och polisen håller så klart avspärrningarna under tiden, säger Jimmy Modin.

Några timmar senare kom de till slutsatsen att det inte längre fanns någon risk för allmänheten. En del fynd gjordes som nu ska analyseras vidare.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!