Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora avspärrningar runt farligt föremål

Senaste nytt.
Platsen har spärrats av.
Foto: Lars Olof Strömberg
Platsen har spärrats av.
Foto: Lars Olof Strömberg

Ett större område i centrala Helsingborg spärrades av under lördagen efter att ett misstänkt farligt föremål har hittats i en park.

Polisen uppmanade boende i området att hålla sig inne.

Strax efter klockan 15 meddelade polisen att föremålet oskadliggjorts.

Larmet om det misstänkt farliga föremålet kom klockan 11.22. Då hade uppringare kontaktat polisen om föremålet som låg utomhus i ett grönområde vid Jönköpingsgatan.

Flera polispatruller skickades till platsen och polisen har spärrade av ett större område. man knackade även dörr i området för att uppmana boende att hålla sig inomhus. 

”Poliser knackar på hus och fastigheter för att be dem som är hemma att hålla sig inomhus. Aktuella adresser är mellan Jönköpingsgatan och Bjuvsgatan, Billesholmsgtan och Åstorpsgatan. Jönköpingsgatan är avspärrad mellan Filbornavägen och Skånegatan”, skrev polisen på sin hemsida.

Polisens bombskydd skickades till platsen.

– Föremålet ligger utomhus i ett grönområde, i en park. Bomskyddet har bedömt föremålet via bild och nu har vi spärrat av ett område, berättade Patric Fors, presstalesperson hos polisen i region Syd.

Strax efter klockan 15 meddelade polisen att bomgruppen kontrollerat föremålet som visade sig vara en modifierad fyrverkeripjäs och sålunda skarpt. Efter att ha oskadliggjort föremålet hävdes avspärrningarna.

Det finns inga uppgifter om personskador i samband med händelsen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!