Den misstänkte datortjuven greps på Falsterbogatan vid Möllevången i Malmö. Foto: Fritz Schibli
Den misstänkte datortjuven greps på Falsterbogatan vid Möllevången i Malmö. Foto: Fritz Schibli

Misstänkt datortjuv hotade med kniv

Publicerad

En man misstänkt för att ha stulit en dator greps i dag på eftermiddagen vid Möllevången i Malmö. När han avslöjades ska mannen hotat vittnen med kniv.

Ett ögonvittne uppger att mannen gav sig först efter att en polis dragit pistol.

Flera polispatruller kallades till Falsterbogatan i Malmö strax efter kl 15 i dag när vittnen upptäckte en man som uppges ha stulit en dator. 

– Han ska enligt uppgift ha dragit kniv när allmänheten följde efter honom, säger Fredrik Bratt vid polisregion Syds ledningscentral i Malmö.

Videobilder från platsen visar att flera polismän drog pistol för att omhänderta mannen.

– Den uppgiften kan jag inte bekräfta, säger Fredrik Bratt.

Gripandet gick lugnt till och mannen ska senare inte ha gjort något motstånd.

– Flera poliser kom snabbt till platsen när larmet kom. En patrull var alldeles i närheten, säger Fredrik Bratt.

Mannen är nu införd till arresten vid Rättscentrum i Malmö. Polis på platsen förhör vittnen om den misstänka datorstölden.

– Vi vet ännu inte hur och var han misstänks ha stulit datorn, säger Fredrik Bratt. 

 

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag