Foto: Fritz SchibliFoto: Fritz Schibli
 Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz SchibliFoto: Fritz Schibli
 Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz SchibliFoto: Fritz Schibli
 Foto: Fritz Schibli

Misstänkt bomb hittad vid bostad i Malmö

Publicerad

Polisen spärrade av ett område i Malmö på måndagsmorgonen efter att man påträffat ett föremål som misstänks vara en bomb.

– Vi har sett föremålet och agerar enligt praxis och bedömer att det är skarpt läge, säger Stephan Söderholm, på polisen Region Syd.

Larmet kom in klockan 07.13 på måndagsmorgonen. Ett föremål som misstänktes vara en bomb har påträffats på en soptunna vid ett hus. Polisen var snabbt på, plats och spärrade av det aktuella området.

– Det är en privatperson som har sett ett föremål som kan vara en bomb på en soptunna. Vi har sett föremålet och agerar enligt praxis och bedömer att det är skarpt läge. Vi har varit i kontakt med folk som bor runtomkring så att de håller sig borta, sa Stephan Söderholm på polisen Region Syd tidigare i morse.

Ett flertal patruller, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Enligt uppgift fanns också polisens specialinsatsfordon "sandcat" på plats och vid niotiden hade även polisens bombgrupp och en specialbombvagn anlänt till platsen.

Uppmanas gå ner i källare

– Bombgruppen ska lasta in föremålet i specialvagnen men först måste de boende i närliggande hus antingen avlägsna sig från platsen eller gå ner i sina källare, rapporterade Stephan Söderholm om händelsen.

Strax efter klockan halvtio avlägsnades föremålet från platsen och avspärrningarna hävdes.

Den misstänkta bomben ska föras till en särskild plats och undersökas, desarmeras eller sprängas, enligt Stephan Söderholm.

Föremålet beskrivs som ett mindre paket med en lampa som blinkar.

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag