Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt bomb hittad vid bostad i Malmö

Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz Schibli

Polisen spärrade av ett område i Malmö på måndagsmorgonen efter att man påträffat ett föremål som misstänks vara en bomb.

– Vi har sett föremålet och agerar enligt praxis och bedömer att det är skarpt läge, säger Stephan Söderholm, på polisen Region Syd.

Larmet kom in klockan 07.13 på måndagsmorgonen. Ett föremål som misstänktes vara en bomb har påträffats på en soptunna vid ett hus. Polisen var snabbt på, plats och spärrade av det aktuella området.

– Det är en privatperson som har sett ett föremål som kan vara en bomb på en soptunna. Vi har sett föremålet och agerar enligt praxis och bedömer att det är skarpt läge. Vi har varit i kontakt med folk som bor runtomkring så att de håller sig borta, sa Stephan Söderholm på polisen Region Syd tidigare i morse.

Ett flertal patruller, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Enligt uppgift fanns också polisens specialinsatsfordon "sandcat" på plats och vid niotiden hade även polisens bombgrupp och en specialbombvagn anlänt till platsen.

Uppmanas gå ner i källare

– Bombgruppen ska lasta in föremålet i specialvagnen men först måste de boende i närliggande hus antingen avlägsna sig från platsen eller gå ner i sina källare, rapporterade Stephan Söderholm om händelsen.

Strax efter klockan halvtio avlägsnades föremålet från platsen och avspärrningarna hävdes.

Den misstänkta bomben ska föras till en särskild plats och undersökas, desarmeras eller sprängas, enligt Stephan Söderholm.

Föremålet beskrivs som ett mindre paket med en lampa som blinkar.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!