Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt bomb har hittats utanför förskola

Stort polisuppbåd. Flera patruller från Malmöpolisen larmades till den misstänkta bomben utanför Rosengård. På plats syns också polisens särskilda insatsfordon Sandcat, (th) en bomb- skott- och brandsäker bil som tål mer stryk än de flesta andra fordon. Den kan till exempel användas för att föra en bombtekniker nära ett mystiskt föremål.Foto: Karsen Petersen/Fritz Schibli-TOPNEWS.SE

När förskolan på Rosengård skulle öppna på måndagsmorgonen hittade personalen ett mystiskt föremål utanför lokalerna. Föremålet misstänktes vara en bomb.

Strax efter halvtolv sköts det mystiska föremålet sönder av teknikerna och efter att det undersökts kunde polisen meddela att det inte bedöms vara farligt.

Föremålet flyttas nu från platsen för vidare undersökning, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen larmades om det mystiska föremålet några minuter efter klockan sju på måndagen. Enligt personal som kom till förskolan på morgonen låg lådan utanför lokalerna, något som ser ut som sladdar stack ur kartongen.

– När hon kom till jobbet var allt som vanligt. Efter en halvtimme ungefär tittade hon ut genom dörren för att hon väntade på ett barn, då såg hon lådan, säger förskolechefen Grazia Dri.

Som en skokartong

Hon beskriver lådans storlek som en skokartong, den var tejpad på sina håll och sladdar stack ut.

Den anställda ringde genast polisen som tog larmet på allvar. Myndighetens särskilda bombgrupp kallades in klockan 07.16.

– Vi kan inte utesluta att det är ett farligt föremål, sa då Calle Persson.

Bombgruppen kom vid niotiden och påbörjade undersökningen.

I samband med fyndet av den mystiska lådan spärrade polisen av området kring förskolan på Bennets väg. Man stängde också av trafiken på Västra Kattarpsvägen mellan Amiralsgatan och Hårds väg.

Sköt lådan

Vid tiotiden på förmiddagen påbörjade polisen en utrymning av fastigheten som ligger allra närmast förskolan och människor som bor i området uppmanades att hålla sig inomhus tills faran var över.

Vid halvtolvtiden på måndagen sköts det mystiska föremålet av teknikerna. Det är ännu oklart vad kartongen innehöll.

– Bombteknikerna har skjutit på det, men ingenting hände. Det verkar inte vara något explosivt, säger Calle Persson till TT.

Inga hot

Enligt Calle Persson har det inte kommit in några hot mot vare sig förskolan eller någon annan fastighet i området.

Förskolechefen Grazia Dri är oförstående till den hotfulla kartongen.

– Vi har inte haft något bråk med någon, inga problem alls, säger hon.

Enligt Sydsvenskan drabbades samma förskola för ett år sedan av ett liknande bombhot. Även då spärrades ett område av i några timmar. Den kartongen innehöll ingen sprängladdning.

På förskolan går 21 barn i åldrarna 1-5 år, fyra anställda jobbar på skolan. När föremålet hittades på morgonen hade inga barn kommit.

Men nu är alltså faran över.