Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt bilbrännare släppt på fri fot

Den 21-årig man som greps med en bensindunk i bilen har släppts på fri fot.Foto: Anders Magnusson / ANDERS MAGNUSSON

Den 21-årige Malmöbo som anhållits som misstänkt för inblandning i bilbränder efter att ha stoppats i en bil med bensindunk har försatts på fri fot av åklagare.

Mannen greps natten mot måndagen.

Polisen hade då hittat bensindunkar och en hammare i 21-åringens bil. Kammaråklagare Thorbjörn Sjöberg tog beslutet att försätta honom på fri fot för en kort stund sedan. Åklagaren hade fram till kl 12 att besluta om han skulle begära 21-åringen häktad.

– Han är fortsatt misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, säger Thorbjörn Sjöberg.

Bevis saknas

Men uppenbarligen finns inga bevis som knyter 21-åringen till anlagda bilbränder eller för att ha planerat använda bensinen i sin bil för att starta bilbränder. I samband med att 21-åringen greps och anhölls gjorde polisen också vissa beslag som enligt åklagaren fortfarande genomgår teknisk undersökning.

21-åringen är känd av polisen sedan tidigare. Han dömdes för cirka en månad sedan av Malmö tingsrätt för att ha hanterat cirka 500 gram sprängmedel som hittades i en trappuppgång.

– Han nekar till alla brottsmisstankar som riktas mot honom, har försvarsadvokaten Bo Petersson tidigare uppgett för Kvällsposten.

Malmöpolisen sätter för närvarande in stora resurser för att kunna gripa de personer som misstänks anlägga bilbränder, cirka ett 80-tal sedan början av juli.