Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt anlagd brand på badbrygga i Malmö

Brand på däcket på T-bryggan i Malmö
Foto: Karsten Petersen
Malmö stad har under morgon en satt upp staket för att spärra av platsen.
Foto: Karsten Petersen
Räddningstjänsten var på plats 05:30 för att släcka branden
Foto: Martin Wideberg / Läsarbild
Både polis och räddningstjänst på plats vid T-bryggan.
Foto: Martin Wideberg / Läsarbild

På onsdagsmorgonen fick SOS-alarm in ett samtal om en brand på T-bryggan i Malmö. Polisen misstänker att branden är anlagd och händelsen är rubricerad som skadegörelse. Vittnen berättar för Kvällsposten att de under tisdagskvällen iakttog personer avfyra fyrverkerier. 

– Det var jättekonstigt för vi såg massa rosa ljus och massa färger i himlen. Några sekunder senare förstod vi att det var fyrverkerier, säger ett vittne.

Enligt räddningstjänsten har branden skett i och under själva bryggan, utan spridningsrisk till bastubyggnaden. Det ska ha brunnit såväl i bryggans trägolv som i den bärande konstruktionen, detta på högersidan av bryggan. 

Morgonbadare på plats vittnade om att det fortfarande var glöd på bryggan när räddningstjänsten var på plats.

Ingen har rapporterats skadad och polisen har ännu ingen misstänkt för branden, men polis arbetar utifrån att den är anlagd, säger presstalesperson Nils Norling, Malmöpolisen.

Fyrverkerier under tisdagskvällen

Vittnen till Kvällsposten cyklade på avstånd förbi T-bryggan vid 22-tiden under tisdagen. De ska då ha reagerat på att det smällde nere vid T-bryggan och även sett ljus från fyrverkerier. 

– Vi cyklade förbi bryggan. Det var jättekonstigt för vi såg massa rosa ljus och massa färger i himlen. Och några sekunder senare förstod vi att det var fyrverkerier. 


Så har man valt ut platserna och lägenheterna i populära serien:

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!