Polishuset i Helsingborg. Foto: LUDVIG THUNMANPolishuset i Helsingborg. Foto: LUDVIG THUNMAN
Polishuset i Helsingborg. Foto: LUDVIG THUNMAN
Polisen slog till under onsdagskvällen. Foto: HENRIK JANSSONPolisen slog till under onsdagskvällen. Foto: HENRIK JANSSON
Polisen slog till under onsdagskvällen.  Foto: HENRIK JANSSON

Man misstänks ha hållit person inlåst – i ett år

Publicerad

Polisen gjorde ett tillslag i Höganäs som gällde vapenbrott. Men under tillslaget upptäcktes något.

Nu är en man misstänkt för att ha hållit en person inlåst – i ett helt år, skriver HD

– Vi vet inte hur och när detta har skett, det får utredningen visa, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, informationsansvarig hos polisen till tidningen. 

 

En man i Helsingborg är anhållen, misstänkt för olaga frihetsberövande. Det var under ett tillslag under onsdagskvällen som misstankarna mot mannen väcktes. 

Enligt HD hade polisen fått uppgifter om att det fanns vapen i mannens hus och han misstänktes därför för olaga vapeninnehav. Och det var med anledningen av det som polisen gjorde tillslaget. 

Någon har hållits inlåst

Under tillslaget upptäcktes något som gjorde att tillslaget tog en annan vändning, det är i nuläget oklart vad. 

Men upptäckten ledde till att mannen nu misstänks för olaga frihetsberövande och enligt HD pekar preliminära uppgifter på att någon ska ska ha hållits inlåst i bostaden och att detta har pågått under så lång tid som ett år.

– Jag kan inte gå in på detaljer i nuläget, det är stark sekretess. Men brottet innebär hindrande av fri rörlighet, säger åklagare Linda Jeppsson Linderström som har blivit tilldelad ärendet till HD.

Polisen tog även ett vapen i beslag under tillslaget, ett jaktgevär. 

Jakob Kjelldén

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag