Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missnöjd tatueringskund ville hugga av sig benet

Kvinnans tatuering blev dålig, tyckte hon, och anmälde tatueraren till Allmänna reklamationsnämnden. Men ARN avfärdar klagomålet. Genrebild
Foto: Shutterstock
I anmälan till Allmänna reklamationsnämnden slog hon fast att hon helst hade velat hugga av sig benet.

Kvinnans tatuering blev helt misslyckad. I anmälan till Allmänna reklamationsnämnden slog hon fast att hon helst hade velat hugga av sig benet.

Men hon får leva vidare med den, enligt henne, misslyckade kroppsmålningen.

Enligt ARN har hon inte bevisat att gaddningen var felaktig.

Kvinnan anmälde tatueraren i Halmstad till Allmänna reklamationsnämnden och kom med allvarliga beskrivningar om vad som hänt, skriver Hallandsposten. Bland annat skrev hon att han gormade och skrek på sin chef och svettades ymnigt

Det hon ville ha var två tatueringar. Ett porträtt av sin katt och en bild av yin och yang, de kinesiska tecknen för universums urkrafter.

Ville kapa benet

Men tatueringarna blev inte alls bra, anser kvinnan. I sin anmälan till ARN skickade hon in bilder som skulle styrka hennes uppfattning av situationen.

Hon ansåg att det var så dåligt att hon allra helst hade velat hugga av sig sitt ben.

Men efter att ha granskat materialet kan ARN inte komma till annan slutsats än att kvinnan inte har kunnat bevisa att tjänsten var felaktig. Därmed avslås alltså hennes klagan.

Kvinnan krävde skadestånd på 51 000 kronor.
Foto: Shutterstock

Allmänna reklamationsnämnden skriver också, enligt Hallandsposten, att förlagan till tatueringen, som var porträttlik enligt kvinnan, ritades av en person och själva tatueringen av en annan. Därför måste kvinnan kunna acceptera en ”mindre avvikelse”.

Krävde 51 000 i skadestånd

Nämnden betonar att det är resultatet av en tjänst som är utgångspunkten för den bedömning som görs om tjänsten ska anses vara felaktig eller inte.

Inledningsvis begärde kvinnan fullständig återbetalning på 4 000 kronor för tatueringarna samt 51 000 kronor till i skadestånd. De pengarna skulle bekosta en laserbehandling för att avlägsna de oönskade tatueringarna.

SE MER: Här är tatueraren som förvandlar hat till kärlek:

Täcker över rasistiska tatueringar helt gratis.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!