Pojken knivskars på Friskis&Svettis i Ängelholm. Foto: / MIKAEL NILSSON
Pojken knivskars på Friskis&Svettis i Ängelholm. Foto: / MIKAEL NILSSON

Misshandlade pojken i Ängelholm har avlidit

Publicerad

Den 17-årige pojke som fick stickskador vid en misshandel på Friskis&Svettis i Ängelholm i lördags har avlidit, meddelar polisen på sin hemsida.

Ärendet rubriceras nu som mord alternativt dråp.

Det var ett bråk i omklädningsrummet på Friskis och Svettis-gymmet i Ängelholm som ledde till att en 17-årig pojke blev svårt stickskadad.

En 15-årig pojke är anhållen, misstänkt för dådet.

Strax före klockan 18 på lördagskvällen fick SOS larm om att något hänt på Friskis&Svettis-anläggningen i Ängelholm.

När polis och ambulans kom till platsen anträffades en 17-årig pojke med allvarliga stickskador.

Allvarliga skador

17-åringen fördes i ambulans till Helsingborgs lasarett. Senare under kvällen meddelade sjukhuset att pojken hade ådragit sig allvarliga skador.

Den skadade 17-åringen utsattes för någon typ av stickskador, men vilken typ av vapen som användes är okänt. Det är inte heller bekant om något sådant föremål har tagits i beslag. Under lördagskvällen sökte polisen med hund i området efter ett möjligt vapen.

 

 

Uppgifter till Kvällsposten säger dock att det ska varit en kniv som använts vid överfallet.

Greps i sin bostad

Den misstänkte gärningsmannen, en 15-årig pojke, greps senare av polisen i sin bostad.

Enligt polisen avled 17-åringen av sina skador under måndagseftermiddagen. Aftonbladet var först med att rapportera om dödsfallet.

– Brottsrubriceringen är nu mord, säger Nils Erik Svensson, inre befäl på polisen i Helsingborg, till tidningen.

Polisen har ingen ytterligare information att ge.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag