Kvinnan misshandlades under en livesändning på Facebook. Arkivbild. Foto: PAUL SAKUMA / AP/ TTKvinnan misshandlades under en livesändning på Facebook. Arkivbild. Foto: PAUL SAKUMA / AP/ TT
Kvinnan misshandlades under en livesändning på Facebook. Arkivbild. Foto: PAUL SAKUMA / AP/ TT
Insatsstyrkan grep en man i 50-årsåldern för misshandeln. Arkivbild. Foto: HENRIK JANSSONInsatsstyrkan grep en man i 50-årsåldern för misshandeln. Arkivbild. Foto: HENRIK JANSSON
Insatsstyrkan grep en man i 50-årsåldern för misshandeln. Arkivbild. Foto: HENRIK JANSSON

Misshandel mot kvinna sändes live på Facebook

Publicerad

Sent på måndagskvällen slog flera privatpersoner larm om att en kvinna misshandlades under en livesändning på Facebook. 

Enligt vittnen förekom vapen under misshandeln.

Polisen lokaliserade lägenheten med allmänhetens hjälp och hittade en skadad kvinna.

– Vi tar hjälp av insatsstyrkan. En man i 50-årsåldern kan gripas, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Omkring 23.30 tiden på måndagskvällen ska en kvinna ha misshandlats av en man i en lägenhet i södra Malmö. Misshandeln ska ha sänts live på Facebook i en sluten grupp.

Flera personer ska ha sett den obehagliga sändningen och slagit larm till polisen. 

Kvinnan hittades skadad

Med hjälp av allmänheten lyckades polisen lokalisera lägenheten.

– Vi får uppgifter från vittnen som ser sändningen att vapen förekommer och tar hjälp av insatsstyrkan, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.

I lägenheten hittades en skadad kvinna som förs till sjukhus i ambulans. Till en början uppfattar polis på plats henne som allvarligt skadad och nästintill medvetslös.

– I dag verkar hon vara okej och ärendet rubriceras som misshandel, inte grov misshandel, säger Kim Hild.

Den skadade kvinnan är i 50-årsåldern och inte vara folkbokförd på adressen. 

Man gripen

En man i 50-årsåldern greps i samband med insatsen. Han ska vara skriven på adressen.

Det finns uppgifter om att mannen ska ha begått ytterligare ett våldsbrott mot en kvinna under måndagskvällen, något som Kim Hild inte kan bekräfta i nuläget.

– Nu återstår många frågor och detaljer att utreda. Frågan är om vi kan få tag på filmen och spara ner den. Då kan man se om det är fler gärningsmän. I nuläget har vi ingen annan gärningsman än den gripne, säger Kim Hild.

Tidigare i år uppmärksammades ett fall i Uppsala där en våldtäkt livesändes i en sluten facebookgrupp.

 

LÄS MER: Kritik mot Göran Lundblad-utredningen – utredde aldrig alternativ skytt

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag