Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ministerns möte med den misstänkta styckmördaren

Det var under förra helgen som kvinna mördades brutalt i Hadsund. Foto: René Schütze
Det var i Hadsund på Jylland som kvinnan mördades. Foto: Google.
Inger Stöjberg.

En 28-årig man misstänks ha knivmördat en 40-årig kvinna och sedan börjat stycka henne – innan polisen tog honom på bar gärning.

Nu kommer det fram uppgifter om att mannen samma kväll som han misstänks ha mördat kvinnan har pratat med den danska immigrationsministern Inger Stöjberg. 

”Han började prata med mig efter en konsert när jag satt och hade det trevligt med några väninnor”, säger hon i ett inlägg på Facebook.

Under förra helgen skickades polisen till ett garage på en bakgård i de centrala delarna av den danska staden Hadsund. 

När polisen kom fram till bakgården möttes de av en makaber syn. I garaget var en 28-årig man var i färd med att stycka en 40-årig kvinna som han tidigare under natten knivmördat, enligt polisens misstankar.  

Nu, en vecka senare, framkommer uppgifter om att 28-åringen samma kväll som han mötte den 40-åriga kvinnan även hade sökt kontakt med den danska immigrationsminstern Inger Stöjberg som då befann sig i Hadsund. 

Hon skriver på Facebook om att hon har kontaktat polisen om sitt möte med 28-åringen. 

”Anledningen är att den misstänkte och häktade 28-åriga mannen under kvällen den 10 november tog kontakt och inledde ett samtal med mig. Han började prata med mig efter en konsert när jag satt och hade det trevligt med några väninnor ... Kort därefter begav vi oss hemåt.”

https://www.facebook.com/IngerStojberg/posts/2096893610350345

”Vilket vittne som helst”

Polisen bekräftar för Ekstrabladet att de har varit i kontakt med ministern. 

– Vi har förhört Inger Stöjberg precis som vilket vittne som helst, men jag inte säga något om 28-åringen hade utsett henne som ett eventuellt offer, säger Frank Olsen vid Nordjyllands polis. 

– Vi arbetar med att klarlägga motivet, och där har vi inte full överblick. 

Mötet mellan 28-åringen och den 40-åriga kvinnan ska ha skett av en slump, är polisens teori. 

Han anlände till värdshuset Jagtstuen strax efter midnatt och vid 01.08, mindre än en timme senare, ska han ha lämnat värdshuset tillsammans med kvinnan. 

– Enligt våra upplysningar tyder allt på att de mötts på värdshuset av en tillfällighet. De har fattat tycke för varandra och har lämnat stället hand i hand lite efter klockan ett, säger Frank Olsen. 

– Vad som har hänt efter det saknar vi fortfarande kunskap om. Vi hoppas att eventuella vittnen kan fylla i luckorna. 

28-årigen är häktad. Han misstänks för mord på den 40-årga kvinnan och för brott mot griftefriden. Han nekar till anklagelserna.

Inger Stöjberg (till höger) på ett möte med ministerkolleger från övriga Norden. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Omdiskuterad minister

Inger Stöjberg är en omdiskuterad minister. Hon har ansvar för immigrations-, integrations- och bostadsfrågor, men det är främst i rollen som immigrationsminister hon har hamnat i blåsväder. Hon har bland annat föreslagit att man ska spärra in utvisade barn och har uppmanat muslimer att ta ledigt under ramadan. 

Hon fick hård kritik från flera håll efter att hon i sociala medier lagt ut en bild på en tårta för att fira att hon genomfört den 50:e åtgärden för att skärpa migrationspolitiken.

– Jag har många gånger sagt att vi ska begränsa invandringen, och eftersom detta nu lyckades, så kan vi sända en miljard kronor till hjälp i närområden, sa hon då till Ekstrabladet.

När det gäller den misstänkta styckmördaren vill hon inte uttala sig mer än vad hon gjort på Facebook. 

”Det är en mycket allvarlig händelse och mina tankar är främst hos den mördade kvinnan och hennes anhöriga. Jag vill därför inte säga mer om saken offentligt, och det hoppas jag att alla kommer respektera", skriver hon.