Brandmannen Johan Vinterfjäll och den nyräddade grisen. Foto: / MIKAEL NILSSONBrandmannen Johan Vinterfjäll och den nyräddade grisen. Foto: / MIKAEL NILSSON
Brandmannen Johan Vinterfjäll och den nyräddade grisen. Foto: / MIKAEL NILSSON
Foto: / MIKAEL NILSSONFoto: / MIKAEL NILSSON
 Foto: / MIKAEL NILSSON

Här räddas grisen ur den voltade bilen

Publicerad

Räddningstjänsten tvingades under tisdagen genomföra en räddningsinsats av det ovanligare slaget.

Efter en singelolycka utanför Vellinge satt en minigris fastklämd i en voltad bilen. Grisen kunde dock räddas och bedöms vara oskadd.

– Den var hur lugn som helst. Nu har den körts till ett hunddagis, säger räddningstjänstens insatsledare Leif Brobäck.

Bilens förare kördes till sjukhus i ambulans.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades strax innan klockan 14 till en trafikolycka utanför Vellinge. En större personbil hade då kört av vägen och hamnat på taket.

Redan tidigt stod det klart att det rörde sig om en ovanligt insats.

– Det är en griskulting med i bilden, sa Håkan Månsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

Bilens förare kunde räddas ur bilen.

– Kvinna som körde bilen satt fastklämd och henne kunde vi plocka ut. Hon har körts till sjukhus, säger räddningstjänstens insatsledare Leif Brobäck.

Men i bilen fanns alltså ytterligare en passagerare. En minigris.

– Grisen var instängd i bak. Det var nog så att bagageluckan var låst med det elektriska systemet så det var lite svårt att få ut grisen.

Körts till hunddagis

Grisen tycks dock ha tagit den förmodat stressfyllda situationen med fattning.

– Det var hur lugn som helst, säger Leif Brobäck

Grisen bedöms även vara fysiskt oskadd.

– Ja absolut. Den har körts till ett hunddagis nu, säger Leif Brobäck

Enligt polisen är det oklart hur olyckan inträffade.

– Vi har en patrull på väg till sjukhuset för att ta blodprov på föraren, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.

 

LÄS MER: Madeleine berättar: Polisen Anders är en hjälte 

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag