Minderåriga körde bil – kraschade i husvägg

Publicerad

Sex-sju minderåriga personer körde omkring i en Volvo i Oxie.

Men kort efter att polisen fick syn på bilen körde föraren till Volvon in i en lyktstolpe – och resan slutade i en husvägg.

– Det hängde ner kablar från lyktstolpen, säger Stephan Söderholm, informatör på polisens ledningscentral.

Personer i Oxie larmade polisen omkring halv tio-tiden på lördagskvällen.

Enligt larmet ska sex-sju minderåriga personer ha tryckt in sig i en äldre Volvobil och kört omkring i området.

– Så vi skickar ner patruller och så småningom får en polispatrull syn på bilen, säger Söderholm.

"Hänger kablar"

Och kort efter det slutade ungdomarnas kvällsrunda.

Volvon körde in i en lyktstolpe innan det tog stop i en vägg på en fristående villa – och bilföraren grips kort efter det.

– Det hänger ner kablar från lyktstolpen så vi har kontaktat elbolaget och räddningstjänsten har konstaterat en mindre skada på husväggen, säger Söderholm.

Ingen person uppges ha skadat sig i krocken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag