Polisen söker efter fem unga män. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSENPolisen söker efter fem unga män. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Polisen söker efter fem unga män. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Männen misstänks ha utsatt en minderårig flicka för ett våldtäktsförsök. Foto: ROBERT BOMAN/BILDBYRÅN / BILDBYRÅNMännen misstänks ha utsatt en minderårig flicka för ett våldtäktsförsök. Foto: ROBERT BOMAN/BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Männen misstänks ha utsatt en minderårig flicka för ett våldtäktsförsök. Foto: ROBERT BOMAN/BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Minderårig flicka utsatt för våldtäktsförsök

Publicerad

Polisen har gått ut med signalement på fem unga män som misstänks för grovt våldtäktsförsök på en minderårig flicka i Lund. 

Våldtäktsförsöket avbröts av ett kvinnligt vittne som polisen nu vill komma i kontakt med.

Det var vid 19.30-tiden på tisdagen som en minderårig flicka blev utsatt för ett grovt våldtäktsförsök i Lund, uppger polisen.

Polisen har gått ut med ett signalement på de misstänkta gärningsmännen. Det ska handla om fem unga män, 17-18 år, som enligt polisens uppgifter ska vara av utländsk härkomst. De fem männen beskrivs också som långa.

”Omringade flickan”

Flickan kom gående inne i parken i anslutning till Norra Kyrkogården. Polisens förundersökningsledare Magnus Ingemarsson beskriver platsen som delvis upplyst med gatulyktor och stora gamla träd som kastar skuggor. 

Parken är en passage mellan centrala och norra Lund, ett område med mycket gång- och cykeltrafik. 

– De fem unga männen stod och uppehöll sig på vägen när flickan kom gående. När hon skulle passera omringade de henne och inledde gemensamt och i samförstånd våldtäktsförsöket, säger Magnus Ingemarsson.

Polisen söker kvinnligt vittne

Våldtäktsförsöket pågick i 5-10 minuter innan det avbröts av att en kvinna närmade sig platsen. 

– Då tog de fem gärningsmännen till flykt, säger Magnus Ingemarsson.

Polisen vill nu komma i kontakt med kvinnan som avbröt våldtäktsförsöket och även hjälpte den minderåriga flickan att ta sig från platsen. Hon ombes ta kontakt med inre befäl i Lund.

Vill få in iakttagelser

– Vi vill även få in vittnesuppgifter från andra som kan ha gjort iakttagelser på den fem unga männen före eller efter händelsen, säger Magnus Ingemarsson.

Polisen har inlett en förundersökning av grovt försök till våldtäkt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag