Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljardären och ministern om kärleken

Foto: Leif Gustafsson
Hon sosseminister - han företagare och miljardär.
Nu berättar Ulrica Messing och Torsten Jansson i SVT om sin kärlekshistoria.
- Mitt stora intresse är sportbilar. Och hon var ansvarig för alla fartkameror. Så du kan du själv tänka dig, säger Torsten Jansson.
"Sommarkväll med Anne Lundberg" är första tv-intervjun de gör tillsammans. De berättar om mötet som fick dem båda att bryta upp från både äktenskap och karriär.
- Ibland kommer man till ett tillfälle i livet när allting stannar upp. Jag fyllde 40, jag hade varit heltidspolitiker i 17 år. Skulle jag verkligen vara det i 17 år till? säger Ulrica Messing.
Men de avslöjar också att det var nära att mötet aldrig blev av. Torsten Jansson gick inte på ministermiddagen i glasriket.

Sa nej till middagen

- Jag sa nej. Det skulle vara en middag för Ulrica och andra. Jag tyckte att vi hade lagt så mycket tid på politiker. Men vi träffades ändå, senare på kvällen.
- Och bara satt och pratade, säger Torsten Jansson.
Ulrica Messing föll inte pladask.
- Dagen efter frågade landshövdingen, Lars-Åke Lagrell, vad jag tyckte om den nye ägaren. Jag sa: "Vilka otroligt stora snusar", berättar hon.
I dag är Ulrica Messing vd för en heminredningskedja som planerar att ha 60 butiker inom några år. Torsten Janssons New Wave group har nyligen sparkat folk från det anrika glasbruket.
- All verksamhet måste gå med vinst, även om det är nationalklenoder. Vi gick från en anställd till 2 700. Nu har vi dragit ner på det med 500. Det är inte roligt men på något sätt måste man försöka vara optimistisk, säger Torsten Jansson.

Messing vid ratten

När de träffades var han storföretagaren som körde sportbil och hon ministern med ansvar för fartkamerorna på landets vägar. När de bilade ner till Anne Lundbergs sommarstudio i Ystad är det ingen tvekan om vem som rattade bilen.
- Jag körde hit! Det är många kameror på den här sträckan, säger Ulrica Messing.