Migrationsverkets personal låste in sig

Publicerad

En person är gripen misstänkt för misshandel efter ett bråk på asylboende i Boda.

Anledningen till bråket uppges vara vem som först skulle få prata med Migrationsverket – som är på besök.

– Hur många som är inblandade får vi återkomma med, säger Stephan Söderholm, informatör på polisens ledningscentral.

Larmet om bråket på asylboendet i Boda utanför Emmaboda kom till polisen klockan 13.45 på onsdagen.

De första uppgifterna vittnade om att en boende använt en träpåk att slåss med. Enligt uppgift ska personalen på boendet ha låst in sig i väntan på att polisen skulle komma till platsen.

En gripen

När polisen kom till platsen hade bråket lugnat ner sig.

– Vi har en gripen. Vad som har hänt får vi vänta med till vi avrapporterat, säger Stephan Söderholm.

Men själva upprinnelsen till bråket ska enligt polisen handla om vem som ska vara först i kön för att få prata med Migrationsverket. Hur många som var inblandad i bråket är oklart.

Efter bråket har polisen har gripit en person som är misstänkt för misshandel.

– Vi har nu lämnat platsen, säger Stephan Söderholm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag