Micke friade till sin Heidi – i ett tv-spel

Publicerad

Efter sex års samboförhållande hade 30-åriga Heidi nästan gett upp bröllopstankarna

Men då slog 31-årige pojkvännen Micke plötsligt till och fixade frieriet genom ett tv-spel.

- Jag trodde det var ett skämt ända tills Micke själv stod på scenen. Det var en underbar syn, säger Heidi.

Micke och Heidi bor i norra Skåne och har varit ett par ända sedan högstadietiden. För sex år sedan flyttade de ihop. Men något äktenskap har det aldrig blivit tal om.

- Jag har väntat i flera år på ett frieri utan att det hänt något, säger Heidi till Kvällsposten. Jag hade nästan gett upp hoppet.

Då visste hon inte att pojkvännen smidde avancerade planer bakom ryggen.

Han säger:

- Jag visste att hon inte ville ha en ring i champagneglaset eller en vacker middag. Då hade hon sagt gör om och gör rätt. Jag tyckte också själv att hon förtjänade mer än så.

Ändrade i favoritspelet

Därför började Micke spinna på Heidis stora intresse för de gamla Nintendo och Segaspelen från 80-talet. I ett särskilt rum i parets gemensamma bostad förvarar hon tretusen spel och 30 olika spelkonsoler.

- När Heidi åkte till USA i augusti tog jag kontakt med en programmerare. Han hjälpte mig att göra något som kan liknas vid ett av de gamla tv-spelen, säger Micke.

Flera scener ur ett av Heidis favoritspel kom till användning. Sedan la Micke på en del av sin egen favoritmusik. Han lade in egna textrader i spelet också. Där stod bland annat en massa kärleksklyschor som "jag vill vakna upp bredvid dig varje dag". Till sist kom sambons förnamn upp med en bokstav i taget.

Lurades till festivalen

Och en direkt fråga på engelska: "Do you want to marry me?" Svarsalternativen var att trycka på antingen knappen för "singleplayer" eller "twoplayer".

- Jag blev ganska nöjd med upplägget. Men jag ville förstås få spridning på frieriet också, säger Micke.

Han lyckades få arrangörerna till retrospelfestivalen i Malmö att nappa på idén att lura Heidi till festivalen som prisutdelare. Där skulle spelet beskrivas som en nyhet och visas på storskärm. Den intet ont anande Heidi skulle även få betygsätta spelet.

- Jag föreslog att Micke skulle följa med till Malmö. Men han lurade mig och sa att han skulle ut och fiska. Jag blev nästan arg på honom, säger Heidi.

"Trodde allt var ett skämt"

I all lönndom åkte Micke förstås på egen hand till Malmö och lurade bakom scenen när spelet visades på storskärmen.

- Jag trodde allt var ett skämt - tills Micke dök upp med ett fång röda rosor i famnen, säger Heidi.

Hon svarade ja på frieriet utan att tveka. Efteråt åkte paret till en småländsk herrgård och åt middag. Först 2016 planerar de att gifta sig.

- Jag var så nervös inför det här att jag höll på att kräkas. Nu är jag bara hur lycklig som helst, säger Micke.

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag