Micke friade till sin Heidi – i ett tv-spel

Efter sex års samboförhållande hade 30-åriga Heidi nästan gett upp bröllopstankarna

Men då slog 31-årige pojkvännen Micke plötsligt till och fixade frieriet genom ett tv-spel.

- Jag trodde det var ett skämt ända tills Micke själv stod på scenen. Det var en underbar syn, säger Heidi.

https://www.youtube.com/watch?v=7au_39yytYI

Micke och Heidi bor i norra Skåne och har varit ett par ända sedan högstadietiden. För sex år sedan flyttade de ihop. Men något äktenskap har det aldrig blivit tal om.

- Jag har väntat i flera år på ett frieri utan att det hänt något, säger Heidi till Kvällsposten. Jag hade nästan gett upp hoppet.

Då visste hon inte att pojkvännen smidde avancerade planer bakom ryggen.

Han säger:

- Jag visste att hon inte ville ha en ring i champagneglaset eller en vacker middag. Då hade hon sagt gör om och gör rätt. Jag tyckte också själv att hon förtjänade mer än så.

Ändrade i favoritspelet

Därför började Micke spinna på Heidis stora intresse för de gamla Nintendo och Segaspelen från 80-talet. I ett särskilt rum i parets gemensamma bostad förvarar hon tretusen spel och 30 olika spelkonsoler.

- När Heidi åkte till USA i augusti tog jag kontakt med en programmerare. Han hjälpte mig att göra något som kan liknas vid ett av de gamla tv-spelen, säger Micke.

Flera scener ur ett av Heidis favoritspel kom till användning. Sedan la Micke på en del av sin egen favoritmusik. Han lade in egna textrader i spelet också. Där stod bland annat en massa kärleksklyschor som "jag vill vakna upp bredvid dig varje dag". Till sist kom sambons förnamn upp med en bokstav i taget.

Lurades till festivalen

Och en direkt fråga på engelska: "Do you want to marry me?" Svarsalternativen var att trycka på antingen knappen för "singleplayer" eller "twoplayer".

- Jag blev ganska nöjd med upplägget. Men jag ville förstås få spridning på frieriet också, säger Micke.

Han lyckades få arrangörerna till retrospelfestivalen i Malmö att nappa på idén att lura Heidi till festivalen som prisutdelare. Där skulle spelet beskrivas som en nyhet och visas på storskärm. Den intet ont anande Heidi skulle även få betygsätta spelet.

- Jag föreslog att Micke skulle följa med till Malmö. Men han lurade mig och sa att han skulle ut och fiska. Jag blev nästan arg på honom, säger Heidi.

"Trodde allt var ett skämt"

I all lönndom åkte Micke förstås på egen hand till Malmö och lurade bakom scenen när spelet visades på storskärmen.

- Jag trodde allt var ett skämt - tills Micke dök upp med ett fång röda rosor i famnen, säger Heidi.

Hon svarade ja på frieriet utan att tveka. Efteråt åkte paret till en småländsk herrgård och åt middag. Först 2016 planerar de att gifta sig.

- Jag var så nervös inför det här att jag höll på att kräkas. Nu är jag bara hur lycklig som helst, säger Micke.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!