Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michelle Obama sågas efter showen: ”Bisarrt”

Michelle Obama framträdde i går inför 10 000 i Royal Arena med sin föreläsning ”Becoming: An Intimate Conversation with Michelle Obama”.Foto: TT NYHETSBYRÅN
Michelle Obama är gift med den förra amerikanska presidenten Barack Obama. Här syns de både tillsammans med dottern Malia Obama. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / EPA
Den tidigare presidenthustrun berättar bland annat om hennes självbiografi ”Becoming”, med svenska titeln ”Min historia”. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Michelle Obama intervjuades på scenen av tv-kocken och programledaren Rachael Ray..Foto: FAME PICTURES / STELLA PICTURES FAME PICTURES

Michelle Obama är i Sverige. Under onsdagskvällen ställde hon sig framför den svenska publiken i Globen

Men efter redan efter tisdagens uppträdande i Köpenhamn fick hon hård kritik. 

– Vi fick höra om chicken nuggets och väggfärg i barnrum, säger den danska politikern Ida Auken till BT

Michelle Obama är ute på världsturné med sin föreläsning ”Becoming: An Intimate Conversation with Michelle Obama”. Den tidigare presidenthustrun berättar bland annat om sin självbiografi ”Becoming”, med svenska titeln ”Min historia”. 

Efter att ha uppträtt inför 10 000 åskådare i Köpenhamn på tisdagen flög hon direkt till Stockholm, för att på onsdagskvällen ställa sig på Globens scen. 

Men frågan är vad publiken i Stockholm kunde förvänta sig. Föreläsningsshowen i Köpenhamn får hård kritik både av recensenter och publik.

”Det var egentligen en ganska bisarr föreställning vi var vittne till”, skriver Ekstrabladets Henrik Queitsch

Han beskriver en inledning av showen som aldrig tar slut. 

”Då kändes det som att man blivit inbjuden till ett väckelsemöte eller inlockad in i en sekt, där alla bara väntade på att översteprästinnan skulle visa upp sig”, skriver han. 

Michelle Obama får hård kritik efter sin föreläsningsshow i Royal Arena i Köpenhamn. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Michelle Obama uppträder i Globen

Efter 40 minuter dök Michelle Obama upp på scenen. 

”Första frågan gick ut på att få namnet på den danska designer som låg bakom kläderna som Michelle Obama bär. Bara för att understryka att det i grund och botten var ett säljmöte vi har löst biljetter till”, skriver Henrik Queitsch

Den som ledde föreläsningsshowen var tv-kocken och Michelle Obamas goda vän Rachael Ray. I publiken satt politikern Ida Auken. Hon var inte nöjd. 

– Vi var en massa kvinnor i publiken som gladde oss åt att en stark kvinna skulle komma med budskap till världen om hur man gör skillnad, men i stället fick vi höra om chicken nuggets och väggfärg i barnrum, sa hon till BT efteråt. 

Ida Auken är riksdagsledamot för Radikale Venstre och var miljöminister mellan 2011 och 2014. Hon är normalt ett stort fan av Michelle Obama. 

– Det här kanske funkar i USA. Vi satt här med höga förväntningar men blev bara besvikna. Varför ställa fördummande frågor till en kvinna med så stor politisk erfarenhet?

https://twitter.com/LivogStormsmor/status/1115708709282381825?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1115708709282381825&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bt.dk%2Fsamfund%2Fmichelle-obama-besoeg-faar-kritik-jeg-har-aldrig-proevet-noget-lignendehttps://twitter.com/Ane_B_Cortzen/status/1115689393975697415

Men allt var inte dåligt

I sociala medier lät det inte mycket bättre från besökarna i Royal Arena. 

”Michelle Obama är en hjälte, men kocken som intervjuar frågar henne om den bästa danska måltiden och nu pratar hon om tatueringar. Jag vill hellre höra om världshistorien”, skriver den danska kända kultursociologen Emilia van Hauen på Twitter. 

Men allt var inte dåligt, enligt Ekstrabladets recensent Henrik Queitsch. 

”Trots Rachael Rays fjäskiga frågor – i stort sett varannan inleddes med orden 'I love how...' – hade Michelle Obama så mycket karisma, personlighet, professionalitet, intelligens och charm att hon ändå kunde tränga igenom”, skriver han. 

Michelle Obamas bok ”Becoming” har kommit ut på 31 olika språk har blivit bästsäljande i elva olika länder. Efter onsdagens besök i Stockholm reser hon vidare till Oslo på torsdagen.