Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF-supporter dömd för misshandel av fotograf

Bildbeviset som Malmö FF lämnat till polisen.Foto: Polisen
Matchen mot FC Midtjylland när fotografen fick en flaska i huvudet spelades i augusti förra året.Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Fotografen arbetade på uppdrag av Malmö FF under en match i augusti förra året. Några supporters började tjafsa med henne.

Sedan kastades en PET-flaska som träffade henne i huvudet.

På onsdagen dömdes supportern som kastade flaskan för misshandel.

Hennes uppdrag för Malmö FF går ut på att fotografera supporters och den 23 augusti fanns hon på plats för att ta bilder när laget mötte FC Midtjylland i Europa League. Några supporters på ståplatsläktaren började skrika åt henne och tjafsa när hon tog bilder.Då träffades hon av en flaska i huvudet.

Kvinnan berättade under rättegången i Malmö tingsrätt att hon blev upprörd över tjafset men att flaskan inte orsakade henne någon allvarlig skada. Hon gick därifrån och sedan kontakt med den supporter som kastat en PET-flaska.

Under rättegången berättat kvinnan att efter samtalet med supportern innebar att händelsen var utagerad för hennes del efter att han bett om ursäkt. Hon påpekade också under rättegången att det aldrig varit hennes avsikt att det skulle leda till ett åtal.

Dömdes till skyddstillsyn

Supportern som åtalades för att ha kastat PET-flaskan var dock avstängd och skulle egentligen inte kunnat ha kommit in på arenan. I förhör berättar supportern att han ändå valde att gå på matchen eftersom den var viktig.

Han blev igenkänd och förhörd. Malmö FF:s säkerhetschef tog bland annat fram en övervakningsfilm. Supportern medgav att han visserligen kastat en PET-flaska men anser inte att det var hans flaska som träffade fotografen.

Han fick senare ett tillträdesförbud. På onsdaegn dömdes han till skyddstillsyn för misshandel.