Foto: ALEXANDER OLIVERA / ALEXANDER OLIVERAFoto: ALEXANDER OLIVERA / ALEXANDER OLIVERA
 Foto: ALEXANDER OLIVERA / ALEXANDER OLIVERA
Foto: ALEXANDER OLIVERA / ALEXANDER OLIVERAFoto: ALEXANDER OLIVERA / ALEXANDER OLIVERA
 Foto: ALEXANDER OLIVERA / ALEXANDER OLIVERA
Foto: ALEXANDER OLIVERA / ALEXANDER OLIVERAFoto: ALEXANDER OLIVERA / ALEXANDER OLIVERA
 Foto: ALEXANDER OLIVERA / ALEXANDER OLIVERA
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ALEXANDER OLIVERA / ALEXANDER OLIVERAFoto: ALEXANDER OLIVERA / ALEXANDER OLIVERA
 Foto: ALEXANDER OLIVERA / ALEXANDER OLIVERA
Överallt andas lokalen Malmö FF. Foto: ALEXANDER OLIVERAÖverallt andas lokalen Malmö FF. Foto: ALEXANDER OLIVERA
Överallt andas lokalen Malmö FF.  Foto: ALEXANDER OLIVERA
I konferensrummet finns en liten läktare. Foto: ALEXANDER OLIVERAI konferensrummet finns en liten läktare. Foto: ALEXANDER OLIVERA
I konferensrummet finns en liten läktare. Foto: ALEXANDER OLIVERA

MFF är bäst i serien – och på kontoret?

Publicerad

Har Malmö FF Sveriges snyggaste kontor?

Svar på den frågan får du den 9 november då priset delas ut.

Men en sak är säker. Klubbens lokal är nominerad – och överträffar det mesta.

Malmö FF är inte bara Sveriges mest framgångsrika fotbollsförening. Man har också ett av landets snyggaste kontor.

De 800 kvadratmeterna inne i Swedbank stadion har nominerats till tävlingen Sveriges snyggaste kontor.

Företaget Rumrum fick de regerande svenska mästarnas förtroende att inreda kontoret där den administrativa delen av Malmö FF arbetar – men dit också spelare och ledare frekvent kommer på besök.

– Vi har ett gemensamt kök där vi äter, både spelare och personal, berättar klubbens kommunikationschef Peter Åhlander.

Anställda i Malmö FF: "Inspirerande"

Enligt klubben andas det totalrenoverade kontoret sport och framför allt fotboll. Det har blivit en central punkt för sammanhållningen föreningen. Givna färger som himmelsblått, vitt och gräsgrönt präglar kontoret in i minsta detalj. 

– Det är en väldigt inspirerande miljö som gör det trivsamt att komma till jobbet, säger Åhlander och berättar om hur texten till klubbens hymn, som spelas innan varje hemmamatch, står skriven på väggarna.

"Malmö FF är en enorm apparat"

Nicklas Jansson jobbar på Rumrum och är en av de som designat kontoret.

– Det är mer än bara matcher på stadion, Malmö FF är en enorm apparat och kontoret är på ett sätt navet i det hela. Därför är det viktigt med ett modernt och luftigt kontor som har en sportig känsla utan att bli töntig.

Foto: ALEXANDER OLIVERA / ALEXANDER OLIVERA

Rumrum: "Ger en avkopplande miljö"

Framför allt är det kanske de gröna inslagen i mattan som tillsammans med de blå väggarna gör att kontoret sticker ut lite extra.

– Av förklarliga skäl funkade det inte med vanligt gräs, samtidigt ville vi få in ett element som symboliserar gräs, en fotbollsplan och vita linjer, säger Nicklas innan han går in på PlayStation-rummet.

– Vi vill interagera spelare och medarbetare och skapade en trappa upp så att de alla kunde dela kantin. Sedan är spelarna så pass unga att det kan vara kul för dem att se sina namn på tv-spel. Och jag vet att det inte heller hör till ovanligheterna att de tar en match mot någon annan anställd. Det hela ger en avkopplande miljö.

Sugen på en PlayStation-match mot Markus Rosenberg?Foto: ALEXANDER OLIVERA / ALEXANDER OLIVERA
Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag