Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Melania Trump följer med presidenten till Danmark

Melania Trump följer med sin man till Danmark. Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / DOULIERY OLIVIER/ABACA STELLA PICTURES
Kronprinsessan Mary delar ett gemensamt intresse med Melania Trump. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Igår meddelade Vita huset att USA:s president Donald Trump kommer på statsbesök i Danmark.

Och med honom följer frun Melania Trump.

– Melania Trump kommer inte bara för att se Köpenhamn, hon kommer för att styrka den redan goda relationen mellan Danmark och USA, säger Trine Larsen, hovreporter på Billed-Bladet

Den amerikanske presidenten Donald Trump ska besöka Danmark i september.

Det är det danska kungahuset som har bjudit in Trump, och med honom kommer även hans fru Melania Trump. 

Donald Trump kommer själv att medverka på politiska möten under sina besök, och enligt Trine Larsen, hovreporter på den danska tidningen Billed-Bladet, kommer även Melania Trump att arbeta under statsbesöket.

– Melania Trump kommer inte bara för att se Köpenhamn, hon kommer för att styrka den redan goda relationen mellan Danmark och USA, säger hon.

Gemensamt intresse med Mary

Att motverka mobbning på nätet är en av Melania Trumps hjärtefrågor, och det intresset delar hon med en dansk kunglighet – nämligen kronprinsessan Mary.

Kronprinsessan har till exempel bidragit till flera projekt mot mobbning via Mary Fonden, och hon är även intresserad av digital utbildning. 

– Det danska kronprinsparet har till exempel pratat mycket med sina egna barn om deras beteende på sociala medier. Så jag kan inte förställa mig något annat än att Melania Trump är intresserad av det arbetet och kan låta sig inspireras, säger Trine Larsen. 

Drottning Margrethe är värd

Det är drottning Margrethe och det danska hovet som är värdar för presidentparet, så både Donald och Melania kommer att tillbringa tid med de danska kungligheterna.

Det danska kungahuset meddelar att fler detaljer om det kommande statsbesöket kommer att offentliggöras vid ett senare tillfälle, i augusti.