Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mediernas intresse kan hindra bygget av moské

Samhällsbyggnadsutskottet i Halmstad vill reservera mark för ett moskébygge. Arkivbild.
Foto: KRISTOFER SJÖGREN
Beslutet ska prövas av Högsta förvaltningsdomstolen, med anledning av det stora intresse som kan komma att väckas i medierna.
Foto: KRISTOFER SJÖGREN

Frågan om ett eventuellt moskébygge i Halmstad går varm.

Beslutet om reservationsavtalet ska nu granskas, på order av Högsta förvaltningsdomstolen.

Anledningen – det stora intresset i medierna.

Beslutet om en moské i Halmstad prövas igen. Samhällsbyggnadsutskottet har arbetat för att reservera en plats för en eventuell moské – något som nu granskas av Högsta förvaltningsdomstolen, rapporterar P4 Halland.

Högsta förvaltningsdomstolen har gett prövningstillstånd till Halmstad kommun, som ska titta över samhällsbyggnadsutskottets beslut rörande ett reservationsavtal. Kommunen ska granska om beslutet att teckna avtalet för byggandet av moskén är lagligt eller ej.

Den aktuella marken, där moskén kan komma att byggas, har reserveras för Islamiska barn- och kulturföreningen. Kammarrätten ansåg att detta reservationsavtal hade fattats på fel beslutsnivå i kommunen. Samhällsbyggarutskottet har rätt att teckna markavtal – men enligt kammarrätten sticker just det här ärendet ut i mängden, skriver Hallandsposten.

Väckt stort intresse i medierna

Kammarrätten menar att beslutet om bygget av moskén har väckt stort intresse, både i medierna och hos allmänheten. Med anledning av ärendets ”samhälleliga aktualitet” anser kammarrätten att kommunfullmäktige ska fatta beslutet.

Därefter begärde Halmstad kommun prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen. Man önskar där att domstolen ska avgöra huruvida ”kommunen måste göra en analys om det kan komma att bli massmedialt uppmärksammat eller inte, och om så är fallet, att ärendet därför ska anses röra den kommunala verksamhetens inriktning”, enligt Hallandsposten.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!