Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Medfånge: Madsen har begått fler mord

Peter Madsen avtjänar sitt straff för styckmordet på journalisten Kim Wall i Herstedvester Fængsel i Danmark.
Foto: NICOLAI TOBIAS / IBL
Peter Madsens ubåt fotograferad inifrån, tre nätter innan mordet på Kim Wall.
Foto: MICHAEL YOUGET

Han sitter fängslad, dömd för styckmordet på den svenska journalisten Kim Wall.

I en ny dokumentärserie påstår en före detta medfånge att Peter Madsen har fler mord på sitt samvete, skriver danska BT.

Dokumentärserien nämner en vit skåpbil, som polisen nu ska undersöka närmare, skriver TT.

Sedan 2018 avtjänar Peter Madsen sitt straff för styckmordet på journalisten Kim Wall som han utförde i sin ubåt 2017. Mordfallet är ett av Skandinaviens mest uppmärksammade.

På onsdagen visas första avsnittet i dokumentärserien ”Någon vet något om Emelie Meng” på danska Kanal 5 och Discovery +. Där påstår en före detta medfånge till Peter Madsen att han utöver mordet på Kim Wall, har ytterligare två mord på sitt samvete. 

Medfången, som i dokumentären är anonym, promenerade ofta tillsammans med Peter Madsen inne på fängelseområdet på Herstedvester och de hade långa samtal med varandra.

–Ju mer vi pratade desto närmre kom vi varandra. Han tyckte om att berätta saker för mig, säger medfången i dokumentären. 

Det ena mordet ska enligt Peter Madsens medfånge ha begåtts i Sverige och det andra på en ung kvinna i Korsør i Danmark 2016. I dokumentären undersöks om det danska mordet kan handla om 17-åriga Emilie Meng som spårlöst försvann i Korsør 2016. Fem och en halv månad senare hittades hennes kvarlevor i en sjö nära Borup, 6,5 mil därifrån.

Vilket mord i Sverige det ska handla om framgår inte.

Ska ha hotat sin medfånge

Enligt medfången ska Peter Madsen ha berättat att han kvällen då Emelie Meng försvann, ska ha kört till Korsør i frustration över flera projekt som inte gick hans väg. Han ska ha lagt sig att vila i sin skåpbil och slagit ihjäl Emelie Meng då hon passerat förbi och sedan kört i väg med hennes kropp i sin skåpbil. 

Medfången menar i dokumentären att Peter Madsen, efter att han berättat sina hemligheter, hade hållit händerna framför medfångens hals. 

– Han var närmast hotfull och sa att om någon skulle få veta det han hade berättat så skulle han veta att det var jag som berättat, säger medfången i dokumentären. 

Peter Madsen har fått höra påståendena som hans tidigare medfånge lämnade i dokumentären, men har valt att inte kommentera. 

Efter nya uppgifter om en vit skåpbil som framkommit i dokumentärserien ska dansk polis undersöka skåpbilen närmare, skriver TT. 

Brutal knivattack och tragisk olycka på mindre än ett halvår i Vetlanda.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!