Elise Malmberg, 20, fick priset som årets idrottsprofil. Foto: Peo MöllerElise Malmberg, 20, fick priset som årets idrottsprofil. Foto: Peo Möller
Elise Malmberg, 20, fick priset som årets idrottsprofil. Foto: Peo Möller
Anna Archer, 44, affärsutvecklare, Kristianstad och Camilla Brolin, 47, sekreterare, Kristianstad. ”Vi sitter i styrelsen för Wä IF, så det är naturligt att komma hit på Idrottsgalan.” Foto: Peo MöllerAnna Archer, 44, affärsutvecklare, Kristianstad och Camilla Brolin, 47, sekreterare, Kristianstad. ”Vi sitter i styrelsen för Wä IF, så det är naturligt att komma hit på Idrottsgalan.” Foto: Peo Möller
Anna Archer, 44, affärsutvecklare, Kristianstad och Camilla Brolin, 47, sekreterare, Kristianstad. ”Vi sitter i styrelsen för Wä IF, så det är naturligt att komma hit på Idrottsgalan.” Foto: Peo Möller
Ida Jönsson, 15, student, Broby och Rikard Jönsson, 47, säljare, Broby. ”Jag är nominerad som årets talang och har vunnit ungdoms-EM-brons i brottning”, säger Ida. Foto: Peo MöllerIda Jönsson, 15, student, Broby och Rikard Jönsson, 47, säljare, Broby. ”Jag är nominerad som årets talang och har vunnit ungdoms-EM-brons i brottning”, säger Ida. Foto: Peo Möller
Ida Jönsson, 15, student, Broby och Rikard Jönsson, 47, säljare, Broby. ”Jag är nominerad som årets talang och har vunnit ungdoms-EM-brons i brottning”, säger Ida. Foto: Peo Möller
Juryns Specialpris gick till Johan Jepson, IFK Kristianstad Foto: Peo MöllerJuryns Specialpris gick till Johan Jepson, IFK Kristianstad Foto: Peo Möller

Juryns Specialpris gick till Johan Jepson, IFK Kristianstad

 Foto: Peo Möller

Mästare hyllades på årets succégala

Publicerad

Under Nordöstra Skånes Idrottsgala hyllades traktens nationella och internationella mästare.

Guldlaget IFK Kristianstad tog storslam – samtidigt som stjärnskottet Elise Malmberg utsågs till årets idrottsprofil.

– Jag är jätteglad, säger den 20-åriga löpartalangen som hade nära till tårar när hon tog emot utmärkelsen.

Tidigare i veckan hyllades idrottsstjärnor vid Idrottsgalan i Globen. Under lördagskvällen var det dags för Nordöstra Skånes Idrottsgala i Yllan i Kristianstad.

Över 600 gäster fanns på plats under galakvällen som har blivit en riktig tradition.

– För mindre än 15 år sedan var vi rankade som en av de sämsta regionerna i Sverige när det gäller idrott. Men nu är vi verkligen på banan, säger Peter Malm, som är en av två arrangörer.

Tolv priser

Totalt delades tolv priser ut under kvällen.

Inte helt oväntat blev det prisregn över IFK Kristianstad. Laget som förutom ett SM guld även gjorde bra ifrån sig i Champions League plockade hem fyra priser på fem nomineringar. Bland annat tilldelades lagkaptenen Johan Jepson Juryns Specialpris för sitt arbete i IFK.

Även Brobybördiga Elise Malmberg kom till galan med ett riktigt superår i bagaget.

Under 2015 tog löpartalangen junior EM-guld på 400 meter häck, gick till semifinal i VM, debuterade i Diamond League och vann Finnkampen.

Årets idrottsprofil

Hon utsågs också till årets idrottsprofil vid Nordöstra Skånes Idrottsgala.

– Självklart är jag jätteglad för priset. Och det är också jättekul att något annat än handbollen uppmärksammas här i Kristianstad, säger Elise Malmberg.

Årets idrottsgala var den 13:e i ordningen. Galan arrangeras helt ideellt och överskottet går till barn- och ungdomsverksamhet i Skåneidrottens regi.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag