Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Massiv polisinsats på E6 – tre gripna efter kontroll

Polisen stängde av E6 söder om Halmstad under fem timmars tid för kontroller. Foto: TT NYHETSBYRÅN
”Det är inte så här man vill att det ska se ut på vägarna”, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Region väst. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

En stor trafikinsats i polisens regi genomfördes på E6 söder om Halmstad i natt.

Närmare 800 fordon kontrollerades. Bland annat hittades en efterlyst person i insatsen – och dessutom upptäcktes flera fall av narkotikabrott och rattfylleri.

– Det är inte så här man vill att det ska se ut på vägarna, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Region väst.

På natten till onsdagen stängdes E6 av i fem timmars tid i båda färdriktningarna vid trafikplats Snapparp, söder om Halmstad. Polisen beskriver den länsgemensamma trafikinsatsen som en omfattande kontroll av fordon ”på tid och plats som vanligtvis inte förväntas”. 

Flera olika enheter inom polisen deltog i trafikinsatsen. Det gjorde också bland annat Försäkringskassan, Kronofogden, Tullverket och NCC – totalt rörde det sig om runt 80 medverkande personer.

Polisen meddelar att 785 fordon kontrollerades och att samtliga förare gjorde alkoholutandningsprov. 

– Vi brukar göra den här typen av insatser några gånger om året, det är en stor insats med våra samverkanspartners, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Region väst. 

”Säger en del om vad som pågår”

I samband med insatsen kunde polisen rapportera in flera former av brott och vidta åtgärder därefter. Bland annat rapporterades sju fall av personer påverkade av narkotika, en påverkad av alkohol och flera förare som saknar körkort.

– Att få det här utfallet, en kulen decembernatt mellan en tisdag och en onsdag, säger väl en del om vad som pågår där ute på vägarna, säger Fuxborg.

– Det säger mycket om att det är farligt att köra bil en mörk decembernatt. Det är inte så här man vill att det ska se ut på vägarna, speciellt inte nu när det är dålig sikt och mörkt ute.

Efterlyst person hittad

I insatsen anträffade polisen även en efterlyst person, men vad det rör sig om för typ av efterlysning är ännu okänt. 

– Det är inte ovanligt att folk som är efterlysta anträffas vid den här typen av kontroller. Det kan vara folk som ska avtjäna straff eller som avviker från behandlingshem till exempel, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Efter natten sitter nu tre personer gripna misstänkta för stöld alternativt häleri sedan polisen har gjort beslag av ett 20-tal jackor, ett tiotal byxor samt tre störsändare.