Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Massagebesöket spårade ur – Sofie låstes in av personal

Sofie Fransson, 36, tänker fortfarande ofta på massagebesöket där hon blev instängd i ett rum.
Foto: Privat
Sofie säger att personalen låste in henne i ett rum och skrek att hon skulle betala.
Foto: Shutterstock/Arkivbild

Sofie Fransson, 36, låg naken på massagebordet när en manlig kund kom in i rummet – och efteråt var hon missnöjd med massagen.

När hon inte ville betala fullpris tog personalen hennes mobiltelefon och låste in henne i ett rum.

– Jag mår fortfarande dåligt. Jag tycker inte att man gör så mot någon ostraffat, säger Sofie.

På grund av sina ryggsmärtor är Sofie Fransson, 36, en van massagekund. Men när hennes vanliga massagesalong var fullbokad en vecka i oktober valde hon att testa en annan salong i Växjö.

Hon bokade in en olje- och thaimassage. När hon lade sig på massagebordet märkte hon dock snabbt att något inte stod rätt till, berättar hon.

– Massören smorde in mig under en lång tid med kall olja. Jag låg där och frös, men fick aldrig någon riktig massage. Samtidigt var mina trosor helt nedoljade, säger Sofie.

Tog telefonen ur handen

Personalen tog trosorna till ett annat rum för att de skulle torka. Sofie låg kvar naken när en manlig kund plötsligt släpptes in i samma rum.

– Jag fick fråga högt: Ursäkta, kan ni stänga om mig? Allt kändes väldigt oseriöst. 

Efter en timmes massage var Sofie missnöjd. Hon menar att den inte hade utförts ordentligt, och förklarade för personal att hon inte ville betala fullpris.

Stämningen blev plötsligt aggressiv, berättar Sofie, och när hon stod med sin mobiltelefon ska en anställd ha ryckt den ur handen och stoppat den i sin egen ficka.

”Panikgrät i flera timmar”

I samband med det låste personalen in Sofie i ett rum och skrek att hon skulle betala, enligt Sofies berättelse.

– Det kändes väldigt olustigt, jag har aldrig varit med om något liknande. Jag fick panik när nyckeln vreds om. Jag hann börja tänka: Kommer jag härifrån? Kommer jag bli anmäld saknad nu?

Efter att ha varit inlåst i ungefär en halvtimme sa Sofie att hon kunde betala så länge hon blev utsläppt, berättar hon. Hon betalade – och gick sedan direkt till polisen.

– Jag mådde inte alls bra. Jag panikgrät i flera timmar den dagen. Känslorna bara sköljde över mig.

Anmälde olaga frihetsberövande

Fallet är nu under utredning av polisen med rubriceringen olaga frihetsberövande. Sofie har förhörts av polisen och det kan även bli aktuellt att förhöra personalen.

– Det är som när man har tvättat bilen, men så är den skitig, och då vill man inte betala fullpris. Men så behåller personal bilnyckeln till dess att du betalar. Där någonstans ligger det här ärendet, säger Magnus Rosholm, inre befäl vid polisen i Växjö.

Utan att gå in närmare på utredningen säger Rosholm att en fällande dom sannolikt inte skulle leda till mer än böter.

”Mår fortfarande dåligt”

Sofie Fransson har inte besökt en massagesalong sedan det hände, säger hon. Hennes önskan är att få kompensation för sveda och värk.

– Jag mår fortfarande dåligt. Jag tycker inte att man gör så mot någon ostraffat. Jag tänker fortfarande på det var och varannan dag. 

Kvällsposten har sökt massagesalongen som inte har velat svara på frågor.