Massage, våfflor och massa hästkonster

Falsterbo horse show brukar locka runt 60 000 besökare varje år.
Foto: Sanna Dolck
Didrik Persson, 7 år, som var på ett dagsbesök med sin mamma var koncentrerad när han hoppade högre och högre på studsmattan i Family corner.
Foto: Sanna Dolck
Jakob Torstensson, 4,5, som kommit hela vägen från San Diego i USA passade på att prova ponnyridning.
Foto: Sanna Dolck
Lena Cronqvist, 45, och Magnus Linner, 45, från Lund gjorde en spontanutflykt till Falsterbo horse show under söndagen.Lena: – Jag är gammal hästtjej och brukade tävla förr i tiden. Det var kul att se gymkhana och finalen i allsvenskan.Magnus: – Jag har knappt sett en häst tidigare. Men även för oss som inte är så hästintresserade så är det ganska trivsamt att vara här, det finns mycket att titta på.
Foto: Sanna Dolck
Sara Björklund, 20, cafébiträde och Tora Matsson, 23, jobbar på kundservice, Malmö:Sara: – Jag har tidigare jobbat här. Jag ska vara här hela veckan och ser fram emot att se hoppning och derbyt. Det är bra med fokus på hästsport som annars inte uppmärksammas så mycket.Tora: – Det är som en hästfest där alla hästar samlas på samma ställe.
Foto: Sanna Dolck
Carolin Axelsson, 24, säljchef, med hunden Poppy hade åkt från Kalmar för att vara med i söndagens hundutställning.– Vi brukar vara med i många hundutställningar, men detta är första gången i Falsterbo. Min sambo brukar vara med och tävla med hästar men i år är vi bara här och tittar på. Vi stannar en vecka i Falsterbo, det blir vår semester, säger hon.
Foto: Sanna Dolck
Massageterapeuten Petra Meller utför en ny typ av bindvävsmassage på ryttaren Emma Liljefors, 20.– Det funkar lika bra på hästar som på människor, säger Petra.
Foto: Sanna Dolck
1 / 7

Massage, våfflor, hundutställning och hästkonster lockade många besökare till Falsterbo horse show under den soliga söndagen. Med en nybyggd bana och utökat program räknar man med rekordmånga gäster i år.

– Här finns mycket att se även om man inte är hästintresserad, säger Magnus Linner, en av besökarna.

Det var en stekhet söndag på Falsterbo horse show, kön till glasskiosken ringlade sig lång. Den kända hästtävlingsveckan inleddes i lördags och avslutas 13 juli.

Under söndagens invigning på Dressyrbanan stod bland annat traktens egna "Körslaget"-kör med Andreas Weise, för underhållningen. Dessutom avgjordes finalen i lag-SM hoppning Agria allsvenskan, och som vinnare stod Loviseholm SHK.

Läktarna var även fullsatta under gymkhana-uppvisningen då landslagsryttare från Sverige och Danmark bjöd på diverse stafettkonster.

En sprillans ny bana

Några av alla hästintresserade som var på plats för att titta på tävlingarna var Sara Björklund, 20, och Tora Matsson, 23.

– Jag kommer vara här hela veckan. Det är bra att det är mycket fokus på hästsport eftersom den inte uppmärksammas så mycket annars, säger Sara.

Och det verkar som om årets upplaga redan har dragit ovanligt många besökare.

– Både lördag och söndag har det varit fler besökare än förra året, de beror nog delvis på det fina vädret men också att vi hade finalen i allsvenskan, säger Falsterbo horse shows presschef, Lisa Johansson.

Förra året kom 60 000 och såg showen, i år har man redan sålt betydligt fler förköpsbiljetter och räknar med ännu fler besökare.

– Vi har utökat med en jättefin ny bana, Falsterbobanan, för att göra showen ännu större och roligare och kunna satsa på ett ännu bättre utbud, säger Lisa Johansson.

Hundutställning

På Falsterbobanan hade många hundägare samlats då det pågick en hundutställning hela dagen.

Franska bulldogen Poppy som redan kammat hem en vinst var så varm efter utställningen att hon skulle gå och få ett bad. Matte Carolin Axelsson, som hade åkt hela vägen från Kalmar berättade för Kvällsposten att hon och sambon passat på att ta en veckas semester för att kunna vara på showen.

– Det är kul att gå och titta på allt, det finns ju inte bara hästar utan allt från smycken till inredning, säger hon.

Och för de allra minsta med spring i benen bjöd Family corner på en rad aktiviteter, där kunde barnen bland annat hoppa i hoppgungor och förstås rida på ponnyer.

Falsterbo horse show

Pågår 5-13 juli.

Utöver mässa med utställare inom ridsport, diverse hästsporttävlingar och underhållning finns en marknad, mat och dryck samt aktiviteter för barn.

Showen brukar locka runt 60 000 besökare.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!