Mats Rimdahl, som i dag begärs häktad vid säkerhetssalen i Stockholm. Foto: Polisen, Magnus Hellberg
Mats Rimdahl, som i dag begärs häktad vid säkerhetssalen i Stockholm. Foto: Polisen, Magnus Hellberg

Maskeradligans förre ledare var beväpnad

Publicerad

Maskeradligans förre ledare Mats Rimdahl, 56, var beväpnad när han greps av polisen.

Nu begärs han häktad på en av Sveriges mest välbevakade platser – säkerhetssalen i Stockholm.

– Jag vill inte kommentera det valet, säger åklagaren Carl Mellberg.

Sex personer misstänks ingå i Mats Rimdahls misstänkta knarknätverk.

I dag begärs en av Sveriges farligaste rånare häktad. Maskeradligans förre ledare Mats Rimdahl misstänkt för flera allvarliga brott:

• Urkundsförfalskning mellan den 6 december 2012-6 februari 2013 tillsammans med andra i centrala Stockholm och Stockholmsområdet.

• Grovt narkotikabrott i Stockholm och Helsingborg, januari - 6 februari 2013.

• Grovt narkotikabrott i Södertälje, januari - 6 februari 2013.

• Grovt vapenbrott i Helsingborg 6 februari 2013.

• Narkotikabrott av normalgraden på Götgatan i Stockholm den 21 december 2012.

Polisen hade spanat på Maskeradligans förre ledare sedan en tid tillbaka. Natten mot den 6 februari slog man till på en adress i Helsingborg. Då var Mats Rimdahl beväpnad – och polisen tvingades skjuta varningsskott på platsen. Även fem andra personer, med anknytning till det misstänkta knarknätverket, greps.

I dag klockan 11.30 hålls häktningsförhandlingar i säkerhetssalen i Stockholm. Uniformerad polis kommer att finnas på plats, både utanför lokalen och vid den speciella säkerhetskontrollen.

Åklagaren Carl Mellberg vill inte kommentera valet av domstol – om man befarar fritagning.

– Ta det med tingsrätten, det är de som till sist beslutar om var förhandlingen ska hållas, säger han.

Advokat Gunnar Eberhardt, som försvarar Mats Rimdahl, hade i går inte hunnit träffa sin klient:

– Det har att göra med att han transporterats från Helsingborg till Stockolm. Det är ju alltid bättre att träffas före en häktningsförhandling så att man vet hur klienten ställer sig till åklagarens misstankar, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag