Foto: Roger Vikström, Magnus Hellberg
 Foto: Roger Vikström, Magnus Hellberg

Maskeradligans förre ledare har häktats

Publicerad

Maskeradligans förre ledare Mats Rimdahl, 56, häktas för två fall av grovt narkotikabrott, urkundsförfalskning och grovt vapenbrott.

– Min klient medger vapenbrott, men förnekar övriga brott, säger advokat Gunnar Eberhardt.

Maskeradligans förre ledare Mats Rimdahl, som är en av Sveriges farligaste brottslingar, har häktats misstänkt för flera brott.

Rimdahl begärdes häktad på en av Sveriges mest välbevakade platser – säkerhetssalen i Stockholm. Han greps natten till den 6 februari och var då beväpnad.

Förutom Mats Rimdahl, som är en av Sveriges farligaste rånare, häktades fem andra misstänkta medbrottslingar i nätverket.

Bland annat en 42-årig misstänkt som häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott och grov urkundsförfalskning.

Advokat David Hall sa i rätten att hans klient förnekar brott.

– Inställning är, herr ordförande, att åklagarens yrkande ska ogillas. Han förnekar brott.

42-åringen fördes senare ut med bojade händer.

Även en 28-årig man häktades misstänkt för grovt narkotikabrott och grov urkundsförfalskning.

Åtal ska vara väckt 22 februari.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag