Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maskeradligans förre ledare greps av polis

Maskeradligans förre ledare Mats Rimdahl, 56.
Foto: Polisen

Maskeradligans förre ledare Mats Rimdahl, 56, har gripits, misstänkt för inblandning i en stor knarkhärva.

– Flera personer greps vid midnatt på olika platser, bekräftar Lars Byström presstalesman vid länskriminalpolisen i Stockholm, till Expressen.se.

Polisen slog till i en kordinerad räd på flera platser i natt.

En av de som greps är Mats Rimdahl, som först bytte namn till Mats Amtun – och nu ändrat till Mats Eriksson.

Mats Rimdahl, som är tidigare yrkesofficer, är omskriven för sin inblandning i spektakulära rånkupper med Maskeradligan – under en lång rad av år.

I mitten på 80-talet dömdes han till ett mycket långt fängelsestraff, men frigavs efter tio år bakom galler. Efter det har han gripits flera gånger för liknande brott. Han har även dömts till fängelse utomlands för sin inblandning i liga med stulna lyxbilar.

Den gången greps av polis i en stulen Porsche efter en polisjakt i Lübeck.

Sex inblandade

Mats Rimdahl anhölls klockan 05.40 imorse. Han misstänks för "grovt narkotikabrott i Stockholmsområdet och Skåne under januari-februari 2013,", enligt kammaråklagare Carl Mellbergs misstankar:

Sammanlagt misstänks sex personer för inblandning i härvan.

– Jag säger ingenting utöver att ärendet är rubricerat som ett grovt narkotikabrott. Det är det enda vi går ut med. Jag hänvisar i övrigt till Lars Byström på länskriminalpolisen.

Han säger:

– Polisen avlossade varningsskott i samband med natten händelser. I övrigt är utredningen är inne i ett känsligt läge och vi kan inte lämna mer information än så här, säger Lars Byström.

Till Stockholm

Enligt Expressens källor har Mats Rimdahl bevakats av polis under den senaste tiden. Han ska, enligt uppgift, bland annat ha färdats i en svart Saab som varit utrustad med blåljus.

Han ska också ha haft tillgång till en falsk polislegitimation.

Den ökände rånaren sitter nu anhållen i Helsingborg – men ska transporteras till Stockholm under dagen.

Advokat Gunnar Eberhardt har förordnats till hans försvarare.

– Det visste jag inte. Jag har arbetat under hela dagen och kände inte till detta. Jag får prata med dem på mitt kontor, säger han. Alltså har jag ingen aning om hur han ställer sig till anklagelserna.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!