Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ytterligare ett brutalt personrån i Lund

Foto: TOMAS LEPRINCE
Foto: POLISEN / POLISEN

Två unga män utsattes för ett brutalt rån i Lund i natt.

De två beväpnade rånarna var maskerade med rånarhuvor.

Det senaste rånet är ett i raden av brutala personrån som inträffat i Lund.

– Jag är övertygad om att spaningsledarna tittar på eventuella kopplingar, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Under den senaste veckan har flera personrån i Lund. I flera fall ha rånarna varit beväpnade och man har hotat sina offer, något som bland annat Sydsvenskan rapporterat om. 

Under natten mot söndagen slog två rånare till igen. Polis larmades om rånet strax innan klockan 02. Två rånare, maskerade med huvor – så kallade balaclavas – hade då hotat två unga män med kniv. 

– En av rånarna ska även ha slagit en av männen i ansiktet med knuten näve, säger Fredrik Bratt.

Utreder likheter

De två rånarna tilltvingade sig bland annat mobiltelefon, kreditkort och kontanter.

Ingen person är gripen i ärendet.

Polisen i Lund utreder sedan tidigare minst fem rån som inträffat i Lundaområdet. Enligt polisen finns likheter mellan dessa rån – det rör sig om fler än en rånare och det har använt kniv eller annat tillhygge. Dessa likheter går igen i rånet som begicks under natten mot söndagen.

— Vi kartlägger nu samtliga rån för att se om det kan finnas ett samband. Det har skiljt sig åt en del i tillvägagångssätt mellan några av dem. Men gemensamt är att det uttalats hot och att det skett inom en kort tidsram, och några av dem inom samma område, har förundersökningsledare Karl Sandberg tidigare berättat för Sydsvenskan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!