Foto: TOMAS LEPRINCEFoto: TOMAS LEPRINCE
 Foto: TOMAS LEPRINCE
Foto: POLISEN / POLISENFoto: POLISEN / POLISEN
 Foto: POLISEN / POLISEN

Ytterligare ett brutalt personrån i Lund

Publicerad

Två unga män utsattes för ett brutalt rån i Lund i natt.

De två beväpnade rånarna var maskerade med rånarhuvor.

Det senaste rånet är ett i raden av brutala personrån som inträffat i Lund.

– Jag är övertygad om att spaningsledarna tittar på eventuella kopplingar, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Under den senaste veckan har flera personrån i Lund. I flera fall ha rånarna varit beväpnade och man har hotat sina offer, något som bland annat Sydsvenskan rapporterat om. 

Under natten mot söndagen slog två rånare till igen. Polis larmades om rånet strax innan klockan 02. Två rånare, maskerade med huvor – så kallade balaclavas – hade då hotat två unga män med kniv. 

– En av rånarna ska även ha slagit en av männen i ansiktet med knuten näve, säger Fredrik Bratt.

Utreder likheter

De två rånarna tilltvingade sig bland annat mobiltelefon, kreditkort och kontanter.

Ingen person är gripen i ärendet.

Polisen i Lund utreder sedan tidigare minst fem rån som inträffat i Lundaområdet. Enligt polisen finns likheter mellan dessa rån – det rör sig om fler än en rånare och det har använt kniv eller annat tillhygge. Dessa likheter går igen i rånet som begicks under natten mot söndagen.

— Vi kartlägger nu samtliga rån för att se om det kan finnas ett samband. Det har skiljt sig åt en del i tillvägagångssätt mellan några av dem. Men gemensamt är att det uttalats hot och att det skett inom en kort tidsram, och några av dem inom samma område, har förundersökningsledare Karl Sandberg tidigare berättat för Sydsvenskan.

Relaterade ämnen
Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag