Maskerad man jagas efter rån mot apotek

Publicerad

En maskerad man gick under eftermiddagen in i ett Apotek i Värnamo. 

Genom att hota personalen med ett tillhygge ska han ha fått med sig en okänd summa kontanter.

Polisen vädjar nu om tips från allmänheten.

– Alla händelser som kan sättas i samband med rånet är vi intresserade av, säger Fredrik Kilman, presstalesperson på polisen.

Vid 16.16 fick polisen ett överfalslarm från ett apotek på Vråenvägen i Värnamo och ett flertal patruller åkte till platsen när larmet visade sig vara skarpt.

– Det var en ensam man med någon form av tillhygge som ska ha hotat personalen för att få kontanter. 

Gärningsmannen har därefter lämnat brottsplatsen till fots i okänd riktning.

– Vad jag vet ska ingen ha fått fysiska skador för ingen ambulans har beordrats till platsen, de drabbade kan ju givetvis dock känna sig skärrade och chockade, säger Fredrik Kilman, presstalesperson på polisen.

Apoteket i anslutning till vårdcentral

Polisen arbetar nu för att försöka hitta gärningsmannen, genomföra förhör med vittnen och säkra spår. Gärningsmannen, som är på fri fot, bar någon form av maskering för ansiktet och polisen vädjar nu om tips.

– Det vi vill ha hjälp med från allmänheten är iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen, alltså vid fyratiden runt apoteket. Även om man har sett någon röra sig på något konstigt sätt på andra ställen. Vi vet inte nuläget inte var den här personen har varit före rånet och är nu. Alla händelser som kan sättas i samband med rånet är vi intresserade av, säger Fredrik Kilman.

Polisen håller just nu på att spärra av apoteket, som ligger i anslutning till en vårdcentral som dock inte ska ha påverkats av rånet.

Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag