Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marys stora lycka – har nu återförenats med sin pappa

Här är medlemmarna i kungafamiljen
Kronprinsessan Mary har varit gift med kronprins Frederik sedan 2004.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Mary har äntligen fått träffa sin pappa John Donaldson igen, skriver danska Se og Hør.

Det är coronapandemin som satt käppar i hjulet för far och dotter att återförenas.

Pappa John Donaldson bor normalt sett i England. 

Senast kronprinsessan Marys pappa John Donaldson och hans fru Susan Moody besökte Danmark var i juni 2019.

Till följd av coronapandemins grepp om världen har John Donaldson – som bor i England – haft stora svårigheter att ta sig till sin dotter efter det. Sedan Storbritanniens utträde från EU har England haft vissa andra restriktioner än resten av EU vilket gjort det extra svårt för far och dotter att ses i verkligheten.

Men nu har kronprinsessan fått en av sina stora önskningar uppfyllda – hon och John Donaldson har nämligen återförenats igen. 

Kronprinsessan Marys pappa John Donaldson.
Foto: SCANPIX DENMARK / REUTERS X02352

”Kungliga högheterna”

Förutom glädjebeskedet kring att pappa John Donaldson kom på besök har kronprinsfamiljen haft andra glada nyheter den senaste tiden.

Kronprinsessan Marys tvillingbarn – Vincent Frederik Minik Alexander och Josephine Sophia Ivalo Mathilda – fyllde nämligen tio år i augusti, något som hyllades rikligt på sociala medier. 

Tvillingarna kom till världen i dag för 10 år sedan på Rigshospitalet i Köpenhamn med 26 minuters mellanrum. Prins Vincent klockan 10.30 och prinsessan Josephine klockan 10.56. De kungliga högheterna döptes i Holmens kirke den 14 april och fick namnen Vincent Frederik Minik Alexander och Josephine Sophia Ivalo Mathilda”, skrev danska kungahuset i ett inlägg på sociala medier. 

Kommentarsfältet flockades då av stolta danskar.

Vincent Frederik Minik Alexander och Josephine Sophia Ivalo Mathilda är tio år gamla.
Foto: Franne Voigt

”Kärlek och familj”

Jag blir gång på gång imponerad av hur fina kronprinsparets fyra barn är. Ett stort och hjärtligt grattis till de två yngsta charmtrollen nu när ni fyller jämnt för första gången”, skriver en.

”Jag älskar vår kommande lilla kungafamilj. Trots att de på papper är lite annorlunda är de samtidigt så himla mycket som oss andra. Kärlek och familj framför allt”, skriver en annan.

Kronprinsessan Mary har varit gift med kronprins Frederik sedan 2004 – hon själv är född och uppvuxen i Australien. Kronprinsen och kronprinsessan träffades på en bar i Sydney när Frederik besökte staden under de olympiska spelen 2000. Deras relation omskrevs ofta under de första åren som en romantisk saga, där en kunglighet blir kär i en ”vanlig person”. 

SE FLER NYHETER: Prinsessan Athenas nya liv i Paris

Så blir framtiden för det danska kungahusets minsting: ”Inget är förbjudet”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!