Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marys osäkerhet som ung – nu berättar hon

Kronprinsessan Mary fyller 50 år den 5 februari – mitt i pandemin.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Mary är älskad för sitt proffsiga men samtidigt varma sätt. 

För de flesta anses hon vara en trygg och stark kvinna – men så har det inte alltid varit. 

Nu berättar den danska kronprinsessan om osäkerheten som ung.

Kronprinsessan Mary av Danmark fyller 50 år den 5 februari. I samband med det släpps boken ”Mary KhK”, den 31 januari. 

Boken är en modern bildberättelse med porträtt utvalda av den danska toppfotografen Franne Voigt, som själv stått bakom kameran i många av porträtten. 

Men i samband med släppet av boken berättar Mary för danska Billed Bladet, om sin osäkerhet som ung. Till tidningen erkänner kronprinsessan att hon som yngre inte alls var bekväm med att stå framför kameran.

– Som barn och ung var jag inte särskilt förtjust i att bli fotograferad. Det är något jag har lärt mig att känna mig bekväm med. Lärt mig att det kan vara viktigt för budskapet eller för en berättelse, säger Mary till tidningen.

Kronprinsparet Mary och Frederik.
Foto: HBGBILD / MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN

Skulle firats i en vecka

Den stundande 50-årsdagen skulle egentligen firas med pompa och ståt. 

Planen var att hon skulle firas ordentligt med gäster på Rosenborgs slott, mitt i Köpenhamn. Men på grund av det rådande pandemiläget meddelande det danska kungahuset i början på januari, att festen ställs in. 

Enligt tidigare annonserad plan skulle Mary firats kungligt i en hel vecka i Danmark. Galamiddagen var tänkt som den stora finalen.

I stället kommer TV2 sända en show till Marys ära. Den 6 februari, dagen efter födelsedagen kommer kronprinsessan fira med musik, exklusiva gäster och överraskningar. 

Programmet sänds direkt från Vilhelm Lauritsen-terminalen, en av Köpenhamns mest prestigefyllda byggnader. TV2 har inte släppt några namn på artister men lovar att showen ska spegla Marys personlighet och pigga upp vintertrötta danskar.

SE MER:

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!