Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Marys modedetalj som fick publiken att skratta

Vem är vem i det danska kungahuset?
Kronprinsessan Mary är otroligt populär bland danskarna. Populäriteten lär inte minska efter hennes senaste kupp. Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES
Kronprinsessan Mary. Foto: HANNE JUUL/ALLER/MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Mary är Nordens modeprinsessa. 

Under helgen firade den danska flaggan Dannebrogen 800 år, då visade Mary upp en detalj som fick många att höja på ögonbrynen. 

– Men titta på hennes skor, lät det från publiken när kronprinsessan passerade. 

De mörka molnen tornade upp sig och vinden tilltog alltmer när kronprinsparet under helgen skulle besöka Vordingborg för att fira den danska flaggan, Dannebrogen, som enligt legenden ska ha fallit ner från himlen för 800 år sedan. 

Men när bilen med Fredrik och Mary närmades sig festplatsen skingrades plötsligt molnen, regnet slutade falla och en riktigt usel sommardag förvandlades till en ganska normaldålig sommardag. 

– Vädret visar sig inte från sin bästa sida, sa kronprins Frederik enligt BT, men gladde sig åt att det i alla fall inte var kallt. 

Om man tittar noga ser man hur kronprinsessan Mary hyllar den danska flaggan med sina högklackade skor. Foto: PER RASMUSSEN/TT NYHETSBYRÅN

Dannebrog-skor

Besöket i Vordingborg gick i rött och vitt. Kronprinsparet visades under besöket runt på den nya Dannebrogutställningen, smaskade i sig var sin bit av en gigantisk Dannebrogtårta och så visade de upp en replika av hur det tros att den allra första Dannebrogen ska ha sett ut.

Men frågan är om det inte var en annan sak som fick mest uppmärksamhet bland besökarna som följde kronprinsparets besök. Nämligen Marys skor. 

Kronprinsessan hade dagen till ära satt på sig ett par röda högklackade skor som på baksidan hade ett vitt kors. Ett par Dannebrog-skor alltså. 

Var hon än gick så pekade publiken på Marys skor. Många skrattade och till och med applåderade det speciella valet. 

Kronprinsessan gjorde succé i Rom med sina vita Nike-skor. Foto: HANNE JUUL/IBL

Marys sneakers gjorde sensation

Men det är inte första gången som kronprinsessans skor väcker uppmärksamhet. När kronprinsparet besökte Rom i november förra året ville de se den antika badanläggningen Terme Di Caracalla. 

Under besöket matchade hon sin vita klänning med ett par ännu vitare sneakers. Ett okonventionellt val i ett konventionellt sammanhang. Och modeexperterna plockade fram de stora superlativen. 

– Det har aldrig skett förut i världshistorien, jag har i alla fall aldrig sett det. Normalt skulle man tagit på sig en ballerinasko till den klänningen men kronprinsessan väljer alltså en vanlig Nike-sko. Det är sensationellt, sa Jim Lyngvild till Ekstrabladet då.

Det är oklart om Marys nya skor kommer hyllas av modeexperterna, kanske är det till och med ganska osannolikt, men den patriotiska publiken i Vordingborg gav i alla fall en stor tumme upp till hennes val. 

https://www.instagram.com/p/ByvWcjSgZIq/
Så blir vädret kommande dagar.