Martin, 31, anmäler Postnord – paketen levererades aldrig

Martin fick aldrig paketen hemskickade.
Foto: Privat
Nu anmäler Martin Postnord till Allmänna reklamationsnämnden.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Martin Emond, 31, väntade förgäves på att Postnord skulle leverera hans paket.

Vid två tillfällen på mindre än en vecka fick han själv sätta sig i bilen för att hämta ut sina prylar. Nu anmäler han företaget.

– Bokar jag en tid hos tandläkaren och inte kommer eller om jag parkerar min bil fel får jag böter. Varför ska de komma undan? 

Det handlar egentligen inte om pengarna. Men i anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (Arn) kräver nu Martin Emond från Trelleborg 500 kronor från Postnord – som skulle leverera hem två paket till honom.

Inget av paketen dök upp.

– Första paketet beställt jag från Amazon och det skulle komma mellan tio och tolv. Min sambo stannade hemma från jobbet för att ta emot det, men inget kom. När jag ringde och frågade sa det att det var i Malmö och att de kunde köra ut det  nästa dag, säger Martin Emond. 

– Men eftersom jag inte hade tid att vara hemma då hämtade jag det på posten i Trelleborg stället.

"Inget problem, egentligen" 

Fyra dagar senare skulle nästa paket levereras. 

För att vara på det säkra kollade Martin Emond om han kunde hämta ut det själv i Trelleborg, eftersom ingen kunde vara hemma mellan 8-17. 

Det gick inte – och han fick i stället ett löfte om att den som levererade paketet skulle ringa 30 minuter innan. På så sätt skulle han hinna hem för att ta emot sina nya prylar. 

Men han fick varken något samtal eller paket hemskickat den dagen. 

– Någon minut efter att jag ringt dem fick jag ett meddelande om att jag kunde hämta det i Trelleborg. Och det hade inte varit något problem egentligen, men då skulle de sagt det när jag ringde dem. Det stora paketet kunde inte levereras ut till oss, eftersom vi bor på landet, säger han. 

Anmäler Postnord

Och nu har han alltså anmält Postnord till Arn, mest av princip.

Martin Emond hävdar att överallt annars i samhället bötfälls man när ett avtal bryts. 

–  Bokar jag en tid hos tandläkaren och inte kommer eller om jag parkerar min bil fel får jag böter. Varför ska de komma undan? Det är inte pengarna, utan mer "gör inte fel nästa gång". Om man inte haft det incitamentet hade alla parkerat hursomhelst. 

– Det borde ju finnas någon regel. Sen har jag inte läst igenom alla papper, de friskriver sig säkert i något finstilt. Men det vore intressant att veta om de får lov att göra det, säger Martin. 


LÄS MER: Trelleborgare fick Putins post – Postnord har ingen förklaring

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!