Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Marleen, 40, hittade en död ödla – i maten

I marsvinens foder låg det en död ödla. Foto: Privat
Marleen Guldstrand, 40, från Malmö. Foto: Privat
Det var till marsvinen Moster, Karamell och Mysan som Marleen tänkte ge höet. Foto: Privat

En död, torkad ödla – det hittade Marleen Guldstrand från Malmö i marsvinens mat.

Det var när hon drog ut en stor tuss med hö som ödlan slank med ut ur förpackningen, till hennes stora förvåning.

– Först såg det ut som en pressad jordklump – men när jag tittade på den insåg jag att klumpen hade glansig hud, säger hon.

När Marleen Guldstrand, 40, från Malmö skulle mata sina marsvin med hö fick hon en stor chock.

– Jag skulle lägga in en bunt hö i marsvinens bur, så jag tog in handen i förpackningen och drog ut massor med hö. Då såg jag att någonting annat följde med. Det var mörkt och såg först ut som en pressad jordklump – men när jag tittade på den insåg jag att klumpen hade glansig hud, säger hon.

Vid närmare inspektion insåg Marleen vad det var hon höll i sin hand.

– När jag tittade mer ingående kunde jag se att det var en torkad ödla utan svans. Den var alldeles torr, det var väldigt äckligt.

Den döda lilla reptilen fick sedan åka ner i papperskorgen, i sällskap med höet från samma förpackning.

– Ödlan var mörk på ena sidan och grönbrun med silveraktiga inslag på den andra. Jag kunde tydligt se mönstret av huden. När jag hade fotograferat ödlan slängde jag den, tillsammans med resten av höet. Sedan tvättade jag händerna väldigt noggrant, säger Marleen Guldstrand.

"Aldrig sett något liknande"

Marleen menar att det lilla missödet inte har inverkat på hennes inställning till Vitakraft, det företag som gjort marsvinsmaten.

– Jag tänkte först att jag skulle lämna tillbaka höet och byta varan, men sedan ändrade jag mig. Det kändes som lite för mycket jobb för den lilla summan som höet kostar. Någon kontakt med med Vitakraft har jag inte haft, eftersom jag inte tror att de kan göra så mycket åt saken. Jag har varit nöjd med deras produkter i flera år, det här är egentligen ingenting som de kan hjälpa eller rå för, säger hon.

Enligt Vitakraft Sverige är detta troligtvis något av en engångsföreteelse.

– Jag har aldrig sett eller hört talas om något liknande under de snart nio år jag arbetat för Vitakraft, säger Christian Kjaergaard Thomsen, vd på Vitakraft Sverige till Lokaltidningen, som var först med att rapportera om den döda ödlan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!