Trots svårigheter och bakslag är familjen mer entusiastisk än någonsin. Bit för bit rustas det gamla förfallna kråkslottet som stått tomt i 50 år. Hela samhället är engagerade i arbetet.
– De är glada, stolta och välkomnande. Det är härligt att mötas av ortsbornas välvilja. De kommer med dadlar, kakor och hemgjort vin för att visa sin uppskattning, säger Marie.
Det största avbräcket har som för så många andra orsakats av coronan.
– Vi var nere i februari, mars och hann precis lämna Italien innan gränserna stängdes, fortsätter Marie.
– Då hade redan projektet med tv-serien lagts på is till följd av smittan. Men under semestern i somras kunde vi åka ner hela familjen. Vi dokumenterade själva arbetet och hade hjälp av en italiensk filmfotograf.
– Så trots att SVT inte kunnat vara på plats där nere finns allt inspelat, också familjelivet i pandemins vardag. Som tur är har Sicilien varit väldigt lindrigt drabbat.

Det var 2018 som Marie, maken Bill och deras fyra barn Vidar 17, Otto 16, Ingrid 10 och Solveig 4, köpte det nergångna trevåningspalatset i Termini med 450 kvadratmetern bostadsyta.
För Husdrömmar och tv-publiken var de redan bekanta efter deras omfattande och varsamt skickliga renovering av den stora vackra villan i Höganäs.
Under inspelningen den gången drabbades Marie av bröstcancer. I samma veva skilde sig paret. Den öppenhet, men också styrka som Marie och Bill visade i motgången gick rakt in i tittarnas hjärtan.
Det var ett kärt återseende när SVT fem år senare också följde familjens nya gigantiska husprojekt på Sicilien. Marie var nu frisk och och hade återförenats med Bill.
– Grabbarna var väl måttligt roade inför satsningen på Italien. De hade hellre sett att vi investerat i en Ferrari, ler Marie.
– Men det vände snabbt. Nu längtar även de ner till den rosa drömmen och livet i Italien. Och hjälper till med liv och lust. Det finns sysslor till alla.
Marie och Bill: ”Vi pysslar ihop det”
Bill jobbar som arbetsledare för ett lag asfaltsläggare runtom i Sverige. Han är borta hela veckorna och bor i en husvagn som han ställer upp i anslutning till den rörliga arbetsplatsen.
Marie är superstylist, känd och framgångsrik designer som trots coronatider har kalendern full med uppdrag.
– Vi pusslar ihop det. Det är ständiga aktiviteter med jobb, hus och ungarna. Men jag är både målinriktad och energisk. Och positiv. Vi umgås på helgerna. Vi älskar varandra och att det hela tiden händer saker, förklarar Marie.
– Mest är det förstås det rosa palatset som engagerar. Det gäller hela familjen.
Och nu, under barnens höstlov, får de chansen att fortsätta färdigställa husdrömmen. Och driva pappersexercisen med myndigheterna.
– Det är många regleringar där, särskilt för en så gammal borg som den vi köpt, säger Marie.

Under den värsta riskperioden för smittan i våras och somras var hela kommunkontoret stängt för all verksamhet så familjen Olsson Nylander kom inte vidare med de tillstånd som fortfarande behövs.
Exempelvis för vissa rivningar av puts och murarbeten i det jättelika garaget med en takhöjd på åtta meter. En del rörarbeten. Och så den helt unika trädgården med planteringar från flera hundra år tillbaka.
– Vi har röjt en del eftersom det var fara för brand med allt torrt ris och skräp som slängts in. Den ligger nersänkt och har under åren huset stått tomt använts som lite av en snabbsoptipp av mindre nogräknade invånare, fortsätter Marie.
– Men nu när vi flyttat dit, renoverat och tagits emot med öppna armar får den vara ifred.
Marie berättar att hon nu ritat hur trädgården ska inredas efter det ursprungliga utseendet. Hur springbrunnen ska återuppbyggas och det unika beståndet av vildapelsin och blodapelsin vårdas.
– Och så ska vi undersöka den tunnel som vi nästan är säkra på gick från palatset direkt till kyrkan. Den är igenmurad, men vi vet var vi ska leta.

Marie berättar att byggnaderna genom århundraden hyst flera olika sekter.
– Det ska bli spännande att ta reda om mer om det. Eller skrämmande kanske. Hur som helst fascinerar det hela familjen.
Palatset kostade 800 000 kronor att köpa. Det var oerhört förfallet efter att i stort sett ha stått tomt sedan 1960-talet.
I första säsongen av ”Husdrömmar på Sicilien” fick vi följa hur Marie och Bill mödosamt, i en blandning av perfektion och kaos, renoverade delar av byggnaden. Lagade tak, fick el och VVS att fungera. Satte in toalett och dusch. Byggde kök. Tampades med lokala hantverkare, leverantörer och kommunala instanser.
I åttonde och sista avsnittet firade man julen 2019 i sitt palats. Den rosa drömmen hade blivit verklighet.
– Riktigt när den nya säsongen ska börja sändas vet jag faktiskt inte. Det beror förstås också på hur pandemin utvecklas. Men någon gång nästa år blir det, lovar Marie.
Familjen har själva, och med hjälp av sin italienske fotograf, mängder av material och film. SVT har också gjort inspelningar hos familjen på hemmaplan, i Höganäs.
– På plats den här gången blir det inslag från de rum och utrymmen i palatset som vi aldrig visade förra säsongen, säger Marie.
– Sedan ska vi ned till årsskiftet igen. Då kommer Bill att stanna ett par månader och jobba på. Det är det fina med att vara asfaltläggare. De får en lång vinterledighet.
Så lägger hon till:
– Fast man kan aldrig veta hur det blir. Det gäller förstås i coronatider, men egentligen i hela livet. Man får vara beredd på omställningar och göra det bästa av dem.
– Det lärde jag mig under min sjukdomstid, som kunde slutat hur som helst. Livet är kort. Man måste ta det tillvara. Och våga.
Enligt uppgift från projektledaren Johan Liljeroth siktar SVT på att kunna sända andra säsongen av Husdrömmar på Sicilien med start sommaren 2021.