Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maria Stensby lämnar M efter bråk: ”Slut fred”

Foto: Moderaterna
Kerstin Edvinsson, ordförandeFoto: Moderaterna

Moderaternas valledare Maria Stensby i Kalmar lämnar sin post – mindre än fyra månader före valet.

Skälet: Interna bråk.

”Sluta motarbeta och snacka skit om varandra och hjälps åt i stället. Politik är en lagsport”, skriver Maria Stensby i ett internt mejl som Barometern tagit del av.

Mindre än fyra månader före valet lämnar Maria Stensby sitt uppdrag som Moderaternas politiska sekreterare och valledare.

Skälet: Hon anser att Moderaterna bråkar för mycket internt, och uppmanar partikamraterna att samarbeta, något som Barometerns Birgitta Hultman var först med att skriva om.

I mejlet uppmanar hon partikamraterna att samarbeta.

”Skärp till er. Slut upp. Slut fred. Ni ska gå in i en hård valrörelse nu och om ni någonsin vill styra denna kommun behöver ni varandra. Jobba tillsammans. Sluta motarbeta och snacka skit om varandra och hjälps åt i stället. Politik är en lagsport”, skriver Maria Stensby i ett mejl som enligt Barometern skickats till ett 50-tal personer.

Maria Stensby: "Har fått ta emot skit"

Hon tillträdde som politisk sekreterare för tre år sedan och uppger att hon från början visste att det fanns stridigheter i partiet och att det gjorde jobbet tuffare.

”Jag har sedan dag ett på jobbet blivit hårt ansatt och stundtals har mitt arbete varit omöjligt att utföra, för oavsett hur jag har jobbat/inte jobbat har jag fått ta emot skit”, skriver hon i mejlet.

Barometern har skildrat stridigheterna inom Moderaterna tidigare i vår, bland annat byttes den lokala valberedningen ut.

Kerstin Edvinsson, kretsordförande för Moderaterna i Kalmar, har tagit del av mejlet men vill inte uttala sig om det.

– Jag diskuterar inte sådana interna saker i pressen, säger hon till Kvällsposten.

Men vilken är din bild av stämningen i ert parti?

– Jag väljer att inte diskutera sådana här bitar. Det är interna frågor. Att de har hamnat så här är olyckligt, säger Kerstin Edvinsson.

Hon tror på en framgångsrik valrörelse, trots avhoppet och kritiken. Vilka frågor som kommer att vara i fokus för M i Kalmar vill hon inte gå ut med, eftersom valmanifestet inte är spikat ännu.

– Det är valdagen som får visa. Naturligtvis jobbar vi för att vinna väljare. Vi jobbar vidare med de frågorna, säger hon.

Maria Stensby skriver i sms till Kvällsposten att hon inte vill kommentera mejlet ytterligare.