I gårdagens program av "Maria & Mindy" går Maria Montazami på klassåterträff med gamla vänner från gymnasiet i Västerås. Foto: Suvad Mrkonjic
I gårdagens program av "Maria & Mindy" går Maria Montazami på klassåterträff med gamla vänner från gymnasiet i Västerås. Foto: Suvad Mrkonjic

Maria Montazami: "Jag ångrar det i dag"

Publicerad

I gårdagens program av "Maria & Mindy" går Maria Montazami på klassåterträff med gamla vänner från gymnasiet i Västerås.

Men vad tittarna inte får se är att Maria ångerfullt ber om ursäkt till en gammal klasskamrat efter 28 år.

- Det var en liten sak jag sa om hennes ansikte och hon blev jätteledsen. Hon har tänkt på det länge. Jag ångrar det i dag, men vi är sams nu, säger Maria efter programmet.

I tisdagskvällens program fick tittarna följa Marias och Mindys besök i Västerås. Den stora händelsen var klassåterträffen med gamla vänner från Carlforsska gymnasiet.

Maria hade ingen aning om hur många eller vem som skulle vara med på festen.

Här sjunger Nanne på Marias återträff. Foto:
TV3
- Jag har ingen aning om vem som kommer på festen. Det kanske är någon man har varit ovän med. Jag är jättenervös. Jag kan ha varit lite kaxig och småtaskig, säger Maria i programmet.

Hennes fasa skulle komma att bli sann. En av de 16 gästerna var en kvinna som länge gått och varit ledsen över ett skämt som Maria sa till henne under skoltiden.

- Det var något taskigt jag sa till henne. Det var en liten sak om hennes ansikte. Men för henne blev det en livslång grej, säger Maria Montazami.

"Vi är sams nu"

På klassträffen, 28 år senare, kunde Maria äntligen lätta sitt hjärta och be om ursäkt för det taskiga skämtet som hon ångrar i dag.

- Det var ett skämt, men det var mer än så för henne. Det var det dummaste jag kunde säga. Jag ångrar det i dag, men vi är sams nu. Hon tog emot min ursäkt och vi har klarat upp det, säger Maria Montazami.

"Jag fick panik"

På festen hade Maria bjudit in sin vän Nanne Grönvall för att hålla i underhållnigen. Men när sångerskan började sjunga låten "Avundsjuk" blev det inte riktigt som Maria hade tänkt sig.

- Nej, nu kanske de tror att jag har valt den för att för att de är jätteavundsjuka på mig. Jag fick panik, säger Maria i programmet.

Efter programmet berättar Maria att hon inte hade någon aning om att Nanne skulle sjunga just den låten. Men hon hade inget annat val än att knipa igen och låtsas som ingenting.

- Det var jättepinsamt, men det vara bara att tralla med. Det var ändå jättekul att Nanne var med. Vi träffades i Los Angeles för en vecka sedan. Hon kom hit för att få inspiration till sin musik och då tog vi ett glas vin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag