Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Måns kupp: Så fick han med sig Ciara till Skåne

Här får du veta mer om artisten.
Framöver kommer familjen Zelmerlöw spendera sina somrar i Skåne.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Måns om kärleken till Skåne: ”Så oerhört vackert”
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOMAS LEPRINCE

Europas stora musikscener och bekvämt familjeliv utanför London har inte mycket att komma med när de ställs mot en solvarm brygga i Kattvik. 

Framöver är det även där som Måns Zelmerlöw med familj kommer tillbringa somrarna. 

– Det är egentligen först nu jag inser hur mycket jag saknat allt det här, säger han till magasinet Skåne. 

Sedan Eurovisionsuccén 2015 har Måns Zelmerlöw gått från klarhet till klarhet som artist. Han har checkat av de flesta stora musikscenerna runtom i Europa och släppt flera stora hitlåtar. 

Samtidigt har han hunnit träffa kärleken, gifta sig och bli både far och bonusfar till pojkarna Albert, 2, och Archie, 6. 

I en intervju med magasinet Skåne berättar han hur han under sin uppväxt i Lund och även under sin tidiga artistkarriär ofta känt sig otillräcklig. I rollen som pappa har han dock funnit ett lugn som och en acceptans för vem han själv är.

– Av barnen får man bekräftelse, och blir älskad oavsett karriär eller framgångar, säger han. 

Måns och Ciara träffades på ett bröllop där Måns spelade. 2019 gifte de sig i Kroatien.
Foto: MATIJA HABLJAK/PIXSELL / SPA

Längtar hem till Skåne

Vårens corona-karantän har dock fått Måns att längta hem. Hembygden och barndomens somrar i stugan i Kattvik beskriver han med värme. 

– Skåne har precis lagom tempo – inte för snabbt, inte för långsamt. Och så är det ju så oerhört vackert. Rapsfälten, närheten till vattnet... Det är egentligen först nu jag inser hur mycket jag saknat allt det här, säger han till tidningen.

Att ta med sig familjen och flytta hem till Sverige har dock inte varit aktuellt. Detta främst för att hans fru Ciara har delad vårdnad med sonen Archie som hon har från ett tidigare förhållande. 

Nu avslöjar dock Måns att han lyckats få med Ciara på en kompromiss och att familjen Zelmerlöw kommer spendera betydligt mer tid i Skåne framöver. 

Måns och Ciara har nämligen gått och blivit lyckliga ägare till ett eget sommarhus, bara ett stenkast från stugan där Måns själv spenderade sina somrar.

Måns Zelmerlöw i magasinet Skåne.

”Var inte svårövertalad”

För tillfället pågår ett intensivt renoveringsarbete i stugan, men sedan är planen att familjen ska spendera ett par veckor varje sommar i just Kattvik. 

- Ciara var inte svårövertalad. Det räcker ju med att visa Bjärehalvön, så är man hemma, säger han. 

Som barn brukade Måns tillbringa varma sommardagar nere vid bryggan i Kattvik där favoritsysslan var att fånga krabbor. Kanske blir det just där som man kommer hitta familjen Zelmerlöw framöver – med var sin spann i hand. 

Här slänger Måns av sig kläderna:

Springer ut naken med ett segervrål.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!