Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mannen misstänks för mord – barnen vittnade i rätten

Dagens största nyheter.
Mannen använde ett buntband för att strypa hustrun enligt åklagaren.Foto: Polisen

En 56-årig man misstänks ha strypt sin hustru till döds med ett buntband. 

Under den första rättegångsdagen beskrev parets barn händelsen som ”något man inte önskar sin värsta fiende”, enligt Blekinge läns tidning.

Det har gått åtta månader sedan torsdagen den 11 juli när SOS fick in ett larm från en 56-årig man i Karlskrona kommun. Han berättade att han hittat sin 53-åriga hustru livslös i sängen – med ett buntband runt halsen.

Efter instruktioner från SOS klippte han av buntbandet med en nageltång och påbörjade hjärt- och lungräddning.

Kvinnan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Mannen greps omgående misstänkt för att ha orsakat hennes död.

Mannen ska ha klippt upp buntbandet med en nagelsax.Foto: Polisen

Har ändrat sin historia

Han har hela tiden hävdat sin oskuld men samtidigt ständigt ändrat sin historia om vad som hände, något som Kvällsposten rapporterat om tidigare

Under utredningens gång har mannen i förhör hävdat att han och hustrun hade bestämt sig för skilsmässa och att han skickat in papprena.  

Mannen ska ha haft en kontaktkortstelefon som han använde för kontakt med en kvinnlig vän. Enligt polisförhör med både honom och vännen ska deras förhållande utvecklats till mer än vänskap, skriver BLT.

Ingen i den närmsta familjen hade dock hört något om en skilsmässa. Inte heller har det gått att hitta några papper om skilsmässoansökan, enligt åklagaren.

Mannen och den nu döda kvinnan hade en resa inplanerad men enligt åklagaren ska mannen ha målat in sig i ett hörn, eftersom han även bjudit med sin kvinnliga vän.

Barnen i rätten

Mannen har hela tiden hävdat att hustrun själv orsakat sina skador. Hans advokat, Pia Lindströ, sade under förhandlingen att mannen tror att hustrun ville skrämmas med buntbandet, men inte hade för avsikt att ta sitt eget liv, skriver BLT.

Anhöriga till paret hördes under måndagen i rätten. Ett av barnet ska ha varit i bostaden det aktuella datumet. Barnet beskriver omständigheterna som röriga och oklara. 

På ett nattygsbord har polisen hittat spår efter blod som torkats bort.Foto: Polisen

Parets barn kallar händelsen obegriplig och ”något man inte önskar sin värsta fiende” skriver BLT.

Under utredningen har man annat kunnat spåra flera blodsfläckar i sovrummet, framför allt kring sängen och ett nattygsbord.

Rättegången är planerad att ta nio dagar och avslutas i slutet av mars.

De här larmnumren är viktiga att ha koll på: